Skrivet av: bacillen | söndag 24 februari, 2008

Spår med mersmak

Att spåra ger alltid mersmak. Kråka spårar gärna, men har lite grejer för sig som nog beror på orutin, tex så vänder hon sig ofta om och kollar in mig. Hon är också känslig för linan, om det stoppas eller på något sätt rycks i den. Jag försöker hålla ett jämnt och ganska hårt drag i linan men det är svårt, speciellt när hon slår, som hon tenderar till i vissa vinklar, eller när det på annat vis blir trixigt. Tempot är fint nu, men jag skulle gilla lite hårdare sug, jag tror dock det kommer med rutinen. Börjar bli hög tid att öka spårlängd också.
Usch, jag får lite dåligt samvete för att jag inte tränat så mycket som den här hundens kapacitet bjuder. Hon är två år och verkligen orutinerad fortfarande. Men vi kan ju bara bli bättre!

Dagens spår var 300 meter, innehöll 4 apporter och hade en liggtid på en timme. Kraxmaskinen var duktig! Spårade hela tiden men fick lite svårigheter vid en viltstig där hon valde stigen. Det är en svårighet jag medvetet ska ha med framöver. Detta spåret innehöll inga räta vinklar men väl några böjar som hon klarade fint.  Vid slutpinnen serverades kattmat (tack Herman 🙂 )

Före spårningen tränade vi bland annat lite fritt följ, men vad svårt med intressant hundlukt och godislukt på marken! Lite bra blev det ändå till slut. Targetträning med musmatta blev det också, det var länge sen och det märks ju, även om apporteringstendenserna är helt borta nu! Nu ska avståndet till targetten ökas samt att jag ska forma fram ett frysbetende, en sak i taget dock.

Det är fint att ha sällskap i spårskogen, det ger också mersmak! 😉

Annons

Svar

  1. Ja visst ger det mersmak!!!:)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: