Skrivet av: bacillen | tisdag 19 mars, 2013

Mot oändligheten…

..och vidare!

Efter att återigen ha fått tidernas vitamininjektion av Siv i den sista av de tre elitsatsningshelgerna så är jag fylld av ideer och planer för vår träning.

Är också full av glädje över min lilla fina hund. Han gör alltid sitt allra allra bästa och är alltid på gott humör. För en kompis va!!

Lena har skrivit ett blogginlägg om hur mycket hon och Tassla lärt sig under de här månaderna och hur långt de kommit i sin träning. Att de tar nya kliv hela tiden. Det gäller för oss med! Det har varit strålande att gå på kurs så här. Tre intensiva helger knökfyllda med information och effektiv träning.

Vi har, som jag skrivit tidigare, påbörjat alla elitmomenten och jag känner att jag har en hyfsat bra plan för dem alla. Tydligare för vissa moment och mindre tydligt för vissa. Jag har till exempel stor respekt för vittringsapporteringen… Har aldrig tränat in den på nån hund och tycker det verkar svårt! Å andra sidan hade jag liknande känslor inför rutan, som nu är vårt favoritmoment!

Platsliggningen är det som känns allra tuffast just nu. Vi har börjat med ”hakan i backen” och jag hoppas att det ska ge Perry en förståelse och stadga så att det blir stabilt. Men det känns som att det är lång väg till tävlingsklart…

I dag har vi tränat UTOMHUS!  Iiiiih!

Det var skitkallt och blåsigt. Men det ÄR vår nu. Och det ÄR dags att börja vänja oss vid utomhusträning. Perry var som vanligt glad, men det märks att han är ovan vid att koncentrera sig utomhus. Så mycket ljud och lukter ju…

Ett ordentligt rut-pass -Perry hade bra tryck och vi kom ut på dryga tolv meter från rutan. Skickade också från sidan några gånger.

Fritt följ med fokus på högersvängar och helomvändningar -Riktigt bra fokus! Positionen kändes också bra, även om det faktiskt är svårt att vara hundra när man tränar utan extra ögon. Högersvängarna börjar arta sig. Siv tipsade om en kort inbromsning före svängen och så belöna hunden för att den bromsar ordentligt. Allt för att göra den uppmärksam. Sedan lägger man på en sväng efter inbromsningen. Snyggt!

Sättande under gång. –Nytt och lite svårt. Perry har lite lätt för att lägga sig… Men idag var vi på stubbåker och då är det mycket lättare att sätta sig 😉

Sändande runt föremål -Perry tycker det är kul att stanna, och han är bra på det. Han tror dessutom att han ungefär vet när han ska göra det 😉 Så nu pågår projekt Fortsätt springa tills du får annan information. Fast nästa träningstillfälle ska jag lägga den här träningen i början, så att han har lite mer spring kvar i benen.

Apporteringsdirigering -lade ut tre apporter och skickade honom mot den första….som inte syntes över huvud taget på stubbåkern… Han såg inte den rätta och började springa mot där den mittersta låg. Men det gick otroligt enkelt att stoppa honom och faktiskt dirigera om honom så att han hittade den första. Men så puckat av mig att skicka honom mot osynliga apporter! Bakläxa på det!

Väl hemma har agenten, full av energi, fått leta leksaker gömda i sovrummet. Jag tar det mer piano 😉

 

Annonser

Responses

  1. Det låter onekligen som om ni har roligt. Skulle behöva någon liknande vitamininjektion, eller åtminstone, barmark för att komma igång.

  2. Härligt att ni haft ett sådant bra pass också efter kursen! Och JA nu är det vår (hm, eller?) och vi ska ut och träna massor, eller hur? 🙂

  3. Åh va kul, kul, kul det låter! Va duktiga ni är!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: