Skrivet av: bacillen | lördag 8 december, 2012

Effektivt

Under två dagars lydnadsträning kan man hinna med en massa kul, det är helt klart bevisat 😀

En del av vad vi gjorde:

1. Apport: Ettans apportering som en del i en kedja. Han reste sig först, sen lite omtag och rullande med apporten. Träna på att hålla hårt och inte ha så stor förväntan på avlämnande.

Dirigeringsapportering. Första övningen. Att springa till leksak 45 grader bakåt. Han måste titta på mig och jag skickar med handtecken och ett ”ja!” Kul övning tyckte P, och kul med helt nya moment för matte! Provade också med två leksaker utkastade, han valde rätt varje gång.

2. Framåtsändande: Rutan. Vi gick från att använda target till att ta bort den och ökade sedan avståndet. La på kommando och provade också att skicka honom ut från sidan. Bara att jobba på. Kul att prova att ta stora kliv framåt och se att det funkar. Shapingövning för att få honom hitta rätt position i rutan, detta behöver vi jobba mycket med.

Att springa runt. I ett pass varvade vi högexplosivt med lugn. Springa runt en pelare varvat med fritt följ. Svårt för Agenten, men han jobbade på bra och kunde mot slutet växla ner riktigt fort. Växla upp är knappast nåt problem… Bra balansträning!

Han fick också springa runt en pelare som en del i en kedja. Då funkar inte ingången så bra, han hoppar mot mitt ben…

3. Sitt-ligg-stå: Kvarsittande i grupp. Svårt och nytt! Perry la sig ner flera gånger… Massa träning på det.

Läggande under gång som en del i en kedja, lite långt fram i framförandet men snabbt läggande och bra återgång.

Platsliggning. Reste sig en gång när en annan hund reste sig. Mer träning på det. Svårt i start och avslut, där behöver vi verkligen fokusera på stadga och tålamod.

Fjärrdirigering. Vi kikade på alla skiften för att se vad som passar Perry. Lite svårt tycker matte. Fokus på lugna skiften…Agenten tycker fort och fortare!

4. Fot: Fritt följ, med fokus på lugn och ro. Och med fokus på rätt position. Ingångsträning. Ff som del av en kedja. Man kan väl sammanfatta vårt fria följ med att han kommer för långt fram när han blir för exalterad, men i gengäld har han en väldig uthållighet. Svängar och halter behöver en massa putsning.

5. Vittring: Första övningen. Pinne + godis i glasburk i Sivs fiffiga träställning. Efter ett tag kopplade Agenten på snoken och gjorde några riktiga markeringar. Husse får snickra oss en sån fin ställning!

Vi har alltså jobbat med alla fem rubrikerna samt fått med de flesta balansbitarna.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: