Skrivet av: bacillen | lördag 9 juni, 2012

Lek lek lek!

Vi, näbbdjuret Perry och jag, har varit på lekutvecklingskurs. För Siv Svendsen, norsk lydnadssupermänniska.

Siv började med att lista upp några regler för hur lek med hunden ska se ut. Första punkten var att det inte finns några regler. 😀 Ha! Det passar oss ypperligt. Vi suger på regler.

Perry gillar att leka, man kan säga att han gillar det så mycket att han gärna gör det i överkant mycket, gärna med leksaken för sig själv 😉

Så vårt första pass med Siv handlade en hel del om att komma tillbaka med leksaken och få kamplek hos mig. Funkade toppen. Vi har ju jobbat en hel del med det och det är inte längre så vanligt att han tar prylen och drar åt andra hållet.

Vi kikade på hur vi ska jobba med att skicka Perry ut och runt föremål. Perry travar gärna ut och runt men kommer tillbaka för belöning/lek i galopp. Med lite bra tips fick vi upp farten ut och nu vet jag hur jag ska jobba vidare.

Vi påbörjade targetövnignar för ”rutan”. Musmatta strax utanför bortanför rutan. Vi fick läxa tills vi ses i värmland i sommar att ha jobbat vidare. Ska ske! Görkul träning! Och mycket nyttig då explosivitet inte är vår starkaste sida.

Så kikade vi även på apporteringen. Siv börjar inte apporteringsträningen med shejping av greppet, utan växlar kast med leksak med kast med apport. Attityd och glädje är nyckelord. Perry gick som tåget. Han hämtade flera olika sorters leksaker, sedan en träapport, och när det var dags för metallapporten fick han inte med sig bara den tillbaka… Jag hade kastat den lite nära publiken och han råkade få med sig en träningsväska släpandes efter. Några meter släpade han, sedan släppte han lite undrande.

Det var en helt galet rolig dag. Perry är så otroligt rolig att leka och träna med. Han ledsnar aldrig. Trött kan han bli, men han ledsnar inte.

Nu ser vi fram emot mycket rolig träning i sommar. Och så åker vi på helgkurs för Siv igen i juli. Tjoho!!

Foto: Lena Gunnarsson

Foto: Åsa Jakobsson

Foto: Åsa Jakobsson

Foto: Åsa Jakobsson

 

 

 

Annonser

Responses

  1. Vad härligt glada ni ser ut båda två 😀

  2. Smart förresten att kasta omväxlat leksak och apport – det tror jag Polly nappar på direkt, för hon kommer alltid tillbaka med kastad leksak 🙂

  3. Åh, det låter helt galet bra! Det med tempo ut vill jag också lära mig :). Vi får prata någon kväll :). Puss!

  4. […] Lena har blogget her og her fra kurset og AK her […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: