Skrivet av: bacillen | måndag 20 februari, 2012

Att tänka på…

..och att börja träna på.

Jag surfade runt och hamnade, som inte helt sällan, hos Klickerklok. (suktar efter ett valpläger)

Hittade i alla fall den HÄR ARTIKELN:

Den tar faktiskt upp en del saker som jag uppmärksammat hos min Perry. Resursförsvaret finns där. Han är heller inte trygg med främmande hundar runt sig. Och han vallar Bacillen på promenaderna.

Saker att börja träna, innan de blir till problem.

Enklast är väl vallningen av Baci. Att koncekvent och effektivt belöna kontakt med mig borde ganska snart ändra fokus och ta udden av att stalka storebror. Nu när Bacillen är opererad är det ännu viktigare att han får vara i fred.

Resursförsvaret mot människor jobbar vi med varje dag. Han muttrar kring ben. Ju godare ben, desto mer mutter. Men det har blivit massor bättre sen han kom hem.

Kring andra hundar ja… Vi behöver mängdträning. Här i skogen kryllar det inte av det. Men nu i helgen får vi ett bra tillfälle. Perry får följa med till gbg när jag och Elsa ska ha klickertränarkurs. Han får vara nån sorts demohund 😀 Det blir spännande, nyttigt och kul!


Responses

 1. Polly muttrar över goda ben (märgben och andra köttben – aldrig råhudsben) men jag tar det inte speciellt allvarligt. Det är bara mot Mini hon gör så (hon kommer gärna och vill ligga i mitt knä och gnaga !), men Mini kan även hon muttra lite, men bryr sig inte så länge ingen försöker ta det.

  Mitt botmedel är att ge oftare, så det inte är så mycket nyhetens behag och då blir det inte lika viktigt att vakta 🙂

  • Precis, så tänker jag också. Det handlar ju inte om nåt annat än att de vill ha det själva och inte litar på att få behålla. Jag ger lite godis då och då annars skiter jag mest i det.

 2. Kom på valplägret i maj!! Då är jag och Dagny där!

  • Attans! jag kan verkligen inte då. Antingen blir det marslägret, om det finns plats och jag törs tro på vädret, eller så blir det nåt senare….

 3. Jag har nog aldrig tänkt på det men Sting vallar nog Mira. Fast han har mer smygbeteendet, lägger sig snabbt och stirrar, flyger sen på och attackerar 😉 . Jag kan inte få upp honom med ord då han ligger (det borde jag kanske träna på), däremot kan jag stoppa honom då han börjat springa med ett litet ”app app” eller annat och alltid lågt och mjukt, inget gapande. Sen har han börjat stirra in sig på andra hundar, helt plötsligt. Han börjar bli en man tycker han 😉 . Det ska vi ta tag i, måste ta med mig mer godis på promenaderna – är alldeles för slarvig där.

  • Det är precis så som Perrys vallande yttrar sig. Smyg och stirr och attack. Ett ”appande” från min sida avbryter, men det är ju såå trist att hålla på med. Så nu är det belöning för rätt beteende(fokus på mig) som gäller.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: