Skrivet av: bacillen | måndag 18 april, 2011

kurshelg och lammungar

Jag har lekt hundinstruktör hela helgen.

Jag vikarierade för Lena Gunnarsson på hennes och Elsa Blomsters Canis-kurs Klickertränarutbildning.

Jag gjorde något inhopp i förra årets kurs också och det är verkligen görroligt att få det förtroendet!

Jag känner att jag är ringrostig som instruktör. Särskilt när det kommer till att föredraga något teoretiskt. Det är tur att Elsa är en sån kanonduktig teoretiker och föredragshållare! Praktiskt går det dock kanon även för mig och jag njuter i fulla drag av att se deltagarna träna och att kunna hjälpa dem vidare.

Tokigt trött kom jag hem i söndagskväll och stupade mer eller mindre i säng.

I morse väckte G mig med att det kommit två nya lamm i hagen. På med stövlar och ut för att få in nykomlingarna på ”BB” Det var Harriet som fått två små ursöta tacklamm. Jag kallar dem Tofslan och Vifslan. Lilla K vill dock att en ska heta Snorkfröken. De ska troligen båda få vara kvar här så det är ju kul att ha fina namn på dem samt få dem riktigt tama.

I dag runt lunch fick Halastjärna tvillingar. Ett tacklamm och ett bagglamm. Lilla My och Stinky kanske…? De ska inte stanna kvar här, det blir för stor inavel på dem. De blir mat.

Lammen är så underbara. Man blir knäsvag.

Jag påmindes också om hur fel det kan gå. Pratade med en god vän som också har får. Vi stod för övrigt på hennes gårdsplan och babblade bort en dryg timma om lamm, män och livet. Det är inte så svårt 🙂 Hur som helst så hade de på morgonen i dag förlorat två små nyfödda lamm. Tackan hade fått juverinflammation och lammen klarade sig inte. När jag kom hem fick jag ett sms att även det tredje lammet strukit med 😦 Sorgligt!

Vi har ju egentligen bara haft en förlossningskomplikation under våra få fårår. Hervor som jag fick hjälpa till att dra ut lammet på, och som efter det fick framfall. Det verkar dock ha gått bra för henne. Framfallet verkar läkt och hon fick ingen infektion. Hon och lille Sniff är utsläppta i solen idag.

För övrigt njuter jag av att hänga tvätt i solen! 😀

Annonser

Responses

  1. TACK, kära vikarie! Kram

  2. Ta väl hand om mina små barn. 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: