Skrivet av: bacillen | lördag 19 mars, 2011

Älskade mumintroll…

…Ivve that is. 😀

Han är så mild och god. Med en lite ängslig nerv.

I dag tog vi en egen tur till skogen. Det gör vi inte så ofta men det är himla mysigt så vi borde göra det mer.

Ivve tycker världen är lite stor när man är ute ensammen utan nån tuff liten ponnykompis. 😉 När Ubbe är med skyggar inte Ivve för något nästan. Nån gång kan han stanna till och undra över hur farligt nåt kan tänkas vara. Är det riktigt otäckt ber han snällt den modige lille porslinsponnyn att gå först… För den lille, han är då inte rädd på riktigt för något. Sen kan han ju låtsas att ridhusdörren bits å så, men när det kommer till verkligheten är det inte mycket som skakar honom. Lille Ubbe ger alltså väldigt mycket trygghet till store Ivve.

Men Ivve upptäckte snart att vi klarade det här själva. Han upptäckte också att jag hade fickan full med morot och att man kunde få gotta för väl avklarade svårigheter. 😀

Ivve är en äldre herre som har lite skavanker och stelheter i kroppen. Vintern har inneburit lite väl mycket stillasittande…öh..stående… Han har tappat en hel del muskler. Han har också snedbelastat bakdelen på något vis och är större på vänster lår mot höger. Nu ska jag försöka bygga upp honom lite, så gott jag kan. Vi jobbar mycket med sidförande rörelser i skritten och att ömsom öka steget och ömsom  öka samlingen. Han vill verkligen jobba och tycker det är roligt hela tiden. I dag när det var lite läskigt i skogen passade jag på att samla traven lite extra. Han har ett härligt klipp i steget när han orkar bära sig.

En liten galopp kostade vi på oss. När vi rider med de andra hästarna ska vi inte galoppera på ett tag har jag bestämt. Ivve blir lite stark och busig då han vill springa med de andra men inte riktigt orkar bära sig. Då blir det bocksprång som är lite väl lajbans. När vi galopperade ensamma var han mjuk och underbar.

Sista kilometern promenerade jag bredvid finaste mumintrollet. Jag blev nerkladdad av orangefärgat skum… Men det får det vara värt för att få se den goda glada uppsynen från en häst som tycker att livet är gott.

Efter ridturen kom hussen ner till stallet och vi tog en liten promenad med lösa glada hundar och en porslinsponny i grimmskaft. Han är en kanalj som tyckte att han gott också kunde få kutat lös med hundarna. Hade inte bilvägen varit hade jag kanske vågat prova att ha honom lös. Fast då hade nog Kråka fått huvudet avsparkat för han visade tydligt att han hade planer på att leka vilt! 😀 Han är i alla fall vackrast i världen när han dansar och visar upp sig!

Annonser

Responses

  1. Va mysigt ni har det 🙂

  2. Åh, vad fint skrivet. Ivve är tur som har dig och tvärtom 🙂

    • Hoppsan, Ivve HAR tur ska det ju vara 🙂

  3. Å vilka härliga stunder ni verkar ha tillsammans, allihop!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: