Skrivet av: bacillen | torsdag 9 december, 2010

Ur skogen mot soliga fält.

Startade den här dagen redan i natt med att vakna av att det luktade rök. Detektivade runt lite men fann inte källan. Öppnade ändå spjället på kakelugnen, tänkte väl ändå att det kunde komma därifrån. Vädrade sedan vårt sovrum ordentligt innan jag kunde somna om.
På morgonen berättade G att det hade varit kakelugnen trots allt. Han hade stoppat i ny ved där i går kväll för att den ska vara varm och enkel att tända på morgonen. Men tydligen hade det funnits glöd kvar så det hade pyrt hela natten. Och med spjället stängt så rök det så klart in en del. När jag öppnade spjället hade det tagit sig och brunnit ut helt till morgonen. Ingen ved över natten mer alltså.
Jag är galet rädd för eld och mest rädd är jag för att det ska börja brinna i skorstenen. Soteld. Så i natt var det främst det jag nojjade över…
Tur att det ”bara” var en vild kakelugn.
I dag på förmiddagen har jag haft en liten privatlektion med goa L och vilde fine Mille. Det är alltid roligt men idag var det lite för kallt. Tyckte i alla fall vi på två ben. Mille tyckte att vi tränade alldeles för kort tid!
Lena köpte ett av våra sista slaktade lamm. Snart har vi bara mat i frysboxen och ingen slakt och styckning på ett år, det blir skönt!
Tog en liten hundpromenad i vår skog med mina pälsklingar. Bacillen tycker det är snudd på djurplågeri att tvinga en heeler(tre äpplen hög) att gå skogspromenader… 😉
I brevlådan låg ett paket till mig. Med lussebullar!! Tack Madelen! Så himla gulligt av dig! Jättegott var det. Jag sitter förresten nu med en kopp varmt kaffe och en bit av det goda saffransbrödet.
 

Nu ska jag vila på kudden en stund.

Annonser

Responses

  1. Puh… jag har också stor respekt för eld, och med jämna mellanrum blir jag glad att vi inte har några eldstäder hemma. Å andra sidan vore det ju väldigt mysigt… Kluvet det där!

  2. Ja det är mysigt med eld men lite läbbigt också. Va bra att du blev glad. Synd att du hann baka själv först bara 😉 . Varsågod!

  3. Usch, röken är ju nästan farligare än elden….
    Härlig soluppgång!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: