Skrivet av: bacillen | fredag 15 oktober, 2010

London baby

Kerstin sitter och skriver ner dagbok från vår londonresa nu, så det passar väl bra att jag blogga lite.

Vi har haft bra dagar, inget snack om saken.

Jag har fixat att rodda med buss och karta och hit och dit. Med lite hjälp av Andreas superkarta på iPaden så gick det nästan som en dans. Nästan…

Dagarna har i huvudsak bestått av shopping. Det känns i plånboken det…

Mitt absolut bästa köp är ett par jeans från River Island. Jag var in där redan på förmiddagen i tisdags, provade och suktade. Men så var det där med priset… Så lät jag dem vara och gick vidare. Men de skavde i huvudet hela tiden de där jeansen och på eftermiddagen innan bussfärden tillbaka till lägenheten ”råkade” vi gå förbi affären igen och jag skuttade in, provade igen och…ja jag var tvungen! 😀 Ursnygga I tell you.

Buss är ju grejen i London. I alla fall för lite lagom terroristrädd svensk chick som inte vill åka vilse i tunnelbanan och som utan sin make är både lätt klaustrofobisk och agorafobisk 😉

Vi åkte alltså buss, helst längst upp längst fram. Görroligt! Man får ju se roliga delar av staden på det viset och på ett annorlunda vis. Jag säger bara: Att vara cyklist i London måste vara med livet som insats! Jösses.

För att inte bara shoppa och anses vara dunderytliga vimsade(råkade gå lite vilse, men bara lite 😉 ) vi oss i väg till Tate modern en eftermiddag. Planen var att dels att gå på Gaugain-utställningen, dels se Ai Weiweis stora installation i form av mängder av handgjorda solroskärnor i porslin.

Tyvärr var Gaugain-utställningen både för dyr och helt utsåld.

Vi fick nöja oss med solrosfröerna som var en helt fantastisk upplevelse svår att beskriva i ord. 🙂 Och den stora museishoppen så klart…

Bilder kommer!

Efter museibesöket blev det ett traditionsenligt besök på min favoritrestaurang Nandos. Där äter man kyckling. Och bottomless frozen yoghurt! Behöver jag säga mer? 😀

Promenaden hem tillsammans med Andreas som ätit med oss var jättetrevlig. Han kan så mycket historia om roliga detaljer i staden. Man ser saker med ett annat öga tillsammans med honom.

Vi har också hunnit med att besöka lite antikmarknader. Se men inte röra, vilja ha men inte handla, detta var vad som gällde 😉 Mycket var knasigt dyrt och på mycket rådde det ganska stort tvivel om det verkligen var så himla antikt. Men roligt att se allt var det, även försäljarna var i sig ganska roliga och intressanta.

Jag blev erbjuden att köpa okänd substans av en man med ryggsäck… Också intressant. Jag tackade dock vänligt nej 😉

Kerstin hittade roliga små second hand-affärer där vi provade vintagekläder. Framför allt klackskor var av intresse. De snyggaste hon hittade var ett italienskt par från 30-talet…priset var inte riktigt i vår liga kan man väl säga. Men oj vad snygga och vad roligt det var att se lilla K stolpa runt på riktigt höga heels! Förresten lärde hon sig allt för fort att röra sig nästan obehindrat i dem. Jag som lite hoppats att om hon fick prova och själv märka att man bryter vristerna skulle tjatet om högklackat självdö… Tji fick jag, ganska rejält.

Ett par snygga små svarta heels fick till slut följa med hem till Sverige. Mycket billigare än de där italienska… 🙂

Vilken obeskrivlig rikedom vi har som har Gabriels bror på plats i London så att vi kan åka så här korta resor och ta det lugnt. Ingen stress att se allt det turistiga. Vi gör det som faller oss in helt enkelt och kan få utrymme att se sånt som den vanlige turisten inte får se.

Fast nästa gång vill jag åka med min man. 🙂 Jag klarar tydligen att rodda med logistiken, men jag vet att andra(läs Gabriel) gör det bättre och med mindre anstängning.

I går kväll var det underbart att komma hem till mitt kyliga lilla hus i skogen. Och också underbart att andas friska sverigeluften igen, luften i London luktar inte gott.

 

Annonser

Responses

 1. Låter som om ni har haft det mysigt, men guuud vad det är skönt att komma hem varje gång man varit borta. 🙂

 2. Wow, det låter som om ni haft en härlig resa med kul upplevelser! Duktigt att navigera genom London, det må jag säga!
  Snygga nya jeans!!! Vilken liten rumpa Du har…

 3. Härligt att kunna göra såna resor. 😀
  Tänk vad du kan med, du är ju superbäst!
  Ska bli så kul att ses igen även om vi får vänta till januari.
  Kram

 4. Åh det låter jättekul! Jag har också upptäckt klackskor…några år senare än K 😉 . Detta fixade du jättebra, precis som jag visste!

 5. Va härligt ni haft det, River Island är en favoritbutik. Kul att Kersitn fick klackskor, börjar bli stora damen nu 🙂

 6. […] läsare minns förra gången jag åkte utan G till London…och hur nervös jag […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: