Skrivet av: bacillen | måndag 11 oktober, 2010

Tömkörning och resfeber

Tömkörning är så himla kul. Det ger en så bra kontakt mellan mig och hästen och jag kan dessutom hjälpa både Ubbe och lilla K till bättre ridning.

För en månad sedan var jag på en tömkörningsclinic för Anders Eriksson. Det gav hur mycket som helst för mig och Ubbe. Jag hittade flera nya grepp eller vad jag ska kalla det, som tog mig en bra bit vidare i hur jag kan köra honom.

Ubbe rör sig numera mycket mer avslappnat i tömmen, han får en skön form och är verkligen lyhörd.

Vi arbetar mycket med sidvärtsrörelser och han får verkligen arbeta med sina bakben.

I lördags var det dags att träffa ”gurun” igen.

Vi åkte till Åhaga för att vara med på Anders Erikssons tömkörningsclinic på hästmässan i Borås.

Men det höll på att gå åt pepparn! På fredagseftermiddagen var vi ute på ponnypromenad med fjordingen Pelle med lillmatte och ponnymamma.

Pelle har då och då lite vass attityd mot andra hästar och nu visade han det genom att i ett ögonblick av bristande kontroll från föräldrarna sparka Ubbe. 😦

Ubbe visade lite hälta direkt efteråt och jag trodde absolut att det var kört. Men efter att ha skrittat hem och spolat vatten på benen syntes ingenting och på morgonen var han fräsch som vanligt. Skönt. I fortsättningen ska jag inte lämna lilla K så utan övervakning när Pelle är i närheten.

Så kunde vi alltså lasta prinsen och åka till Borås.

Som vanligt enkelt och kul att ha med sig Ubbe bort, han är en liten ängel.

Vi fick låna en box inne på mässområdet, det var skönt att slippa ha hästen i transporten hela dagen. Många kom så klart och tittade på och ville klappa den fina vita lilla hästen. Men Ubbe var ganska tydlig med vilka som var hans människor. De andra såg han knappt åt. Gissa om mattarna hjärtan smälter när han visar så tydligt vilka han ville ha i boxen!

Anders arbetade själv med Ubbe den här gången, jag antar att det är det publiken vill se men jag hade allt gärna kört lite jag med och lärt mig ännu mera. Nu fick jag bara insupa och försöka minnas allt han sa.

Ubbe och jag väntar på att ”gurun” ska prata klart och börja arbeta med Ubbe.

Han konstaterade att Ubbe går jättefint på det raka tränsbett jag bytt till från det tredelade. Kul!

Ubbe visade lite humör i manegen när han blev störd över svanskappan. Lite skolor ur den högre skolan kan man kanske kalla det 😉 Kanske fick förra ryttaren Ullis nån bra bild på protesterna. 🙂 Han lugnade sig dock snart och kunde jobba igen.

Ubbe och Anders Eriksson. Tack Lotta för bilderna!

Trots att vi bara fick en halvtimmes arbete i manegen var det helt klart värt det. Hela dagen blev jätterolig och jag fick mycket beröm för den vackre vite.

Kul också var att kort träffa Lotta. Hon betalade överpris för att komma in och se oss i manegen och för ett kort hej. Ja Lotta, nästa gång blir det väl skogen och gratis va? 😉

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

I dag, i kväll, flyger jag till London med mamma och Lilla K

Jag är rätt nervös, för att uttrycka det milt…

Kort sagt handlar det om att resa utan Gabriel. Jag är gräsligt bortskämd och beroende av min man. Jag är också väldigt kär i honom och vill helst inte vara utan honom mer än nödvändigt…

Nu är det jag som ska ha kontrollen. Och självklart fixar jag det. Jag är bara nervös inför det och ser inte speciellt fram emot det. Tyvärr.

Kanske blir det kul och troligen känner jag efteråt att jag vuxit av det. Men just nu hade jag gärna valt bort det.

Alltså, varje enskild sak vi ska se och göra är ju kul! Tro inte att jag inte tycker det. Det är bara allt det i mellan, logistiken, som jag inte ser fram emot.

Nåja, det är bara tre dagar. Kerstin är överlycklig över resan och mamma ser också fram emot den, och det är ju hennes födelsedagspresent.

Jag biter ihop och klarar av det. 🙂

Annonser

Responses

  1. Klart du klarar av det!

  2. Ni kommer få jättekul och jag tror allt släpper när ni väl är på väg 🙂

  3. Japp, skogen och gratis nästa gång. 🙂

  4. Så otroligt kul att få Ubbe med på clinicen, vilken liten fin drömponny han är!!!! Lycka till på resan, jag förstår precis Din ångestkänsla men med låga förväntningar så kommer Du säkert att få jättekul!!!

  5. Ja nu vet du ju att du klarar det, eller hur 🙂 Och jag är djupt imponerad av att du grejar att köra iväg med häst och allt till mässan. Verkar hur kul som helst.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: