Skrivet av: bacillen | tisdag 18 maj, 2010

Bra dagar, dålig kväll…

Ja, jag har haft flera himla bra dagar nu. Har kunnat äta bra och lagom, inte varit rädd, inte haft ångest, kunnat röra mig riktigt bra och varit på fint humör.

Men ikväll… Körövningen var urkass och dessutom fick jag ont i magen efter halva tiden. Ordentligt ont. Så ont att jag fick gå undan och vara för mig själv en stund.

Körövningen ja… jag är så splittrad. Kören är görviktig för mig och Gabriel. Vi älskar att sjunga. Men kören är inte bara sjungandet. Det är också att sjunga i gudstjänsten som är så speciellt. Att få dela orden och tonerna som genom många övningar kommit att bli så betydelsefulla.

Men nu har en del ändrats. Vi har en ny körledare och vi kan väl säga för att inte göra det för detaljerat att hon inte är vad jag hade hoppats på.

Jag är rädd att det kommer att droppa ifrån folk från kören, att folk ledsnar. Jag och Gabriel kommer dock inte att ge upp, vi är för envetna plus att vi brinner för sången i gudstjänsten.

När jag sjunger vill jag höra att det låter bra. Ljug för mig om du måste liksom! Jag vill bli uppmuntrad och glad av sången, inte känna press eller osäkerhet. Jag vill ha tydliga instruktioner och ett bra ledarskap (detta inom hunderiet så förkastliga ord blir helt plötsligt dunderviktigt när det kommer till körsång). När jag får allt detta sjunger jag ju dessutom bättre!

Nåja, kanske att tiden får göra sitt och kören stöps om till nåt nytt som också är bra…? Vi hoppas det.

Jag sa ju att jag har en dålig kväll. Nu fortsätter det.

Min mage. Oftast är den rätt snäll. Klarar nästan all mat jag äter. Men! Det stora mennet är att äta samtidigt som jag är social. Det går inte. Jag glömmer att tugga ordentligt och att äta långsamt. Man pratar och lyssnar och…glömmer bort att tänka på hur maten ska ner. Det här är nytt för mig och ganska svårt tycker jag. När det blir fel kommer straffet nästan omedelbart-magknip from hell. Nu har jag rapat och rört mig under en bra stund och magen har börjat röra sig lite. Känns bättre.

Men nog finns det ljusglimtar också en kväll som den här. Jag känner att jag verkligen har kommit nån vart när det gäller motionen. Ordentliga promenader där jag känner att jag både blir rörligare och får bättre flås. Har haft träningsvärk flera gånger de senaste två veckorna, görskönt!

Mest blir det ponnypromenader med lilla K och Ubbe. De har så roligt ihop. Allra bäst är det när Kerstin rider barbacka. Ubbe är inte överförtjust i sadeln utan blir då lite stissig. Utan sadeln är han en lugn men pigg goding. Mycket glada galopper blir det och det riktigt lyser om dem tillsammans.

Över lag går det himla bra med vår nya kompis. Han är mycket snällare än jag hade trott. Han har ett annat temperament än Flisan och kan visa humör då och då, men sen han kom till oss har det blivit mer och mer sällan som öronen åker slickade bakåt och näsan rynkas. Han verkar mer glad och framför allt avslappnad. Kerstin har hittat punkterna där han njuter mest och när hon borstar eller smeker där blir han alldeles mild i ögonen och mulen darrar. Så gulligt!

Och så lite hunderi…bloggen har sannerligen inte varit nerlusad med sånt på ett bra tag. Hundarna är med på alla ponnypromenader och det går strålande. Ubbe har inget emot hundar, utom när Bacillen går precis framför och i vägen för Ubbes fötter. Då ormar han sig lite mot Baci som inte begriper ett enda dugg. Bacillen njuter av våren och har helt kommit ut ur sitt ide. Han badar glatt i alla diken och är ohyggligt smutsig…jag vågar inte tänka på hur sandigt det är i Joels säng där hunden sover på nätterna…

Kråka och jag har börjat med fjärrdirigeringen till lkl 2. Hon tycker det är skitkul och jag tycker att hon är skitduktig.

Nu på fredag ska jag och Kråka åka till värmland. Helgen ska vi spendera hos Inger, min före detta plastmamma, som jag inte haft så mycket kontakt med de senaste åren. Det ska bli så himla kul att träffas. På måndag och tisdag åker vi vidare till Torsby där det ska bli lydnadskurs för Maria Hagström. Urspännande! Jag är lite pirrig för det.

Hoppas det ska bli en riktigt bra boost för träningsmotivationen.

Ja helt mörkt och värdelöst är det ju inte som ni ser. Och nu har magen skärpt sig och gör inte ont mer. Skönt.

Dags att sova.

Natti.

Annonser

Responses

 1. Fint, hörru! På det stora hela, alltså!
  Ha det så kul hos Maria H!

 2. Kul med en uppdatering, även om ämnena inte var de roligaste. Jag brukar försöka tänka som så att man uppskattar det mer när det verkligen går bra om det dippar (lite lagom) mellan gångerna.

  Härligt att det går bra för Ubbe 🙂

 3. Inte lätt att börja ett nytt liv med nya rutiner, men du kommer att klara av det *kram*

  Åhh vad avis jag blir – kurs med Maria H. Den vill vi höra allt om sen 😀

 4. Ja, kan tänka mig att det är svårt att ställa om sig till ”rätt” sätt att äta, vet ju med mig själv hur fel jag äter, och då särskilt när man äter med någon annan… Det blir ju lite svårt att koncentrera sig när man har massor att prata om samtidigt ;)!

  Superspännande med kurs för Maria Hagström!! Säger som Cissi ovan, den kursen vill vi höra ALLT om sen i ett lååååååååångt blogginlägg :D!

 5. Fina du! Så bra att du har det okej ändå, med magen och motionen… Kören hoppas vi ska ordna sig! Kram Kram

 6. Det är ju inte så konstigt att magen protesterar lite. Den har ju varit med om mycket. 😉
  Lova att du tar mycket bilder och anteckningar från Maria-helgen. 🙂
  Kramar i massor

 7. Här har jag bara pratat om mig och mitt och du säger inget om din mage. Förlåt att jag inte har frågat!

  Jag håller med dig om kören, men jag hoppas att det ordnar sig till slut.

  Det låter så härligt, de där promenaderna med och utan häst. Ha det så kul i Karlstad och hälsa!

 8. Jag red alltid gotlandsrusset utan sadel , jag vet inte varför, för han hade en väl anpassad sadel men han trivdes heller aldrig ordentligt med sadel på ryggen , men oj så mycket kul man kan ha barbacka, jättenyttigt är det också man bygger upp balansen och känner hästens minsta rörelser, än idag är det det allra bästa jag vet och jag rider mer än gärna barbacka 🙂

 9. Längtar tills vi ses i Värmland, det ska bli så himla kul.
  Ledarskap och bra sådant är viktigt, det är synd bara att det i hunderiet sätts likamedstecken med dominans och visa vem som bestämmer.

 10. Tina, det har du verkligen rätt i!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: