Skrivet av: bacillen | måndag 19 april, 2010

Så for hon…

..finaste lilla Flisan.

Hela dagen var Kerstin i stallet. Borstade hästen så ren så ren och putsade sadel och träns skinande. Det var som att de skulle ut på tävling och inte skiljas åt…

Och hela tiden slogs jag av hur fin och lugn Fly blivit och mindes hur stissig och orolig hon kunde vara i början. Särskilt ensam i stallet. Det senaste året har hon varit cool med att komma in ensam och helt litat på att hennes kompisar finns kvar medan hon umgås med sina människor. Det är rätt härligt.

Vi har också varit så jättenoga med att aldrig höja rösten, aldrig hota henne på något vis. Har hon varit hetsig har det ju aldrig varit av dumhet utan för att hon varit rädd att bli övergiven.

Nu önskar jag av hela mitt hjärta att hon fort kommer tillrätta i sitt nya hem. Att hon inte går hela vägen tillbaka till sitt allra mest stissiga…

När hon åkte lastade Kerstin henne helt själv och gav henne godis och pussar. Så var det dags för farväl och när transporten åkte ut genom grinden föll vi i gråt i varandras armar. Så satt vi på bänken en stund och snyftade och grät. Det var nog rätt skönt. Lilla Kerstin, hon har varit så tapper och modig i det här svåra. Och hon fortsatte att vara klok när hon efter att gråten stillnat sa att det egentligen kändes bättre nu när det var klart, att det jobbigaste varit före avskedet och själva avskedet.

Så åkte vi hem, lite tomma och lugna. Fick en god middag av maken ( ja jag fick soppa, de andra fick fläskytterfilé) och sedan gjorde vi kväll.

Nu har vi en hästlös vecka framför oss innan Ubor flyttar in på lördag. Ja inte helt hästlös förresten, Kerstin ska låna Bellis på torsdag, det blir kul.

Annonser

Responses

 1. Åh så sorgligt, jag får en klump i halsen när jag läser. Flisan har haft det bra hos er och fått växa och få självförtroende.
  Kramar till er båda.

 2. Usch vad jobbigt att behöva skiljas från Flisan. Hon verkar vara en väldigt mysig liten ponny!

  Kram Anna, Indy och Tulo

 3. Klump i halsen får man, ni är starka ni två…

  Hoppas hon får det bra nu 🙂

 4. Tröstkramar till er båda två!!!!!!! Och jag håller tummarna för att Flisans framtid blir lika fin som åren hos er!

 5. Jobbigt, jobbigt. Det låter ändå som att Flisan kommer få det bra!

  Kram!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: