Skrivet av: bacillen | fredag 16 april, 2010

Sista dagarna med Fly

På söndag flyttar Flisan, världens finaste, snällaste ponnytant.

En del av mitt hjärta håller på att dö…

Försäljning har varit lite på gång ett tag men det blev inte klart förrän i går. Redan på söndag blir hon hämtad.

Jag vet att hon får världens bästa hem, med många hästkompisar och en jättesöt liten tjej som bästa kompis.

Men ändå…min Flisan…

Jag vet också att hon inte räcker till för det som Kerstin vill göra. Lilla K vill hoppa och kanske tävla, hon vill utveckla sin dressyr och bli en bättre ryttare. Lilla Fly har tydliga begränsningar i vad hon orkar och kan.

Men ändå…min Flisan…

Dessutom börjar Kerstin redan nu bli ordentligt lång. Hon är inte för lång för Fly idag, men snart. Hade Flisan hållt för tuffare ridning hade vi ändå behövt sälja henne inom ett år på grund av att Kerstin är lång.

Men ändå…… 😦

Kerstin är glad för att det går fort nu. Hon är redan klar med att Fly ska flytta och vill nu ha det gjort. Hon längtar också efter ponnyn som kommer. Så klart kommer hon vara ledsen när Fly åker och hon kommer att sakna henne, men hon är ändå med på noterna. Jag tror inte hon är hälften så uppskakad som jag är.

Jag försöker att inte göra en stor sak av att det är sista dagarna med Fly. Att det är sista ridturerna. Att i går var sista gången Kerstin och Moa red ut på Flisan och Bellis. Men i mitt hjärta är det stora saker….

Jag hade så gärna velat få rida. Då hade jag och Kerstin kunnat ta Fly och Ivve på en härlig sista ridtur…det hade varit smärtsamt ljuvligt. Nu blir det inte så. Istället blir det på Kerstins vis, alldeles vanliga dagar. Hon är klok min dotter.

Annonser

Responses

 1. Det är en av dom saker som jag tycker är så sorglig med hästar. Att dom nästan alltid säljs vidare efter ett tag, att folk som ska tävla måste ”byta upp sej”. Med hundar är det ju så lätt att bara skaffa en hund till om den förra inte räcker till mentalt, och nåt sånt som ”för stor” för en hund finns ju inte.

 2. Vilken förståndig och bra dotter du har 😀
  Men jag skulle nog känna som du gör…..

 3. Det var nog tur att jag aldrig fick någon ponny när jag var liten och så hett önskade det, för jag hade inte kunnat ta det med sådan ro som Kerstin den dagen hästen måste säljas. Skönt för henne, och mamma får väl försöka stålsätta sig. 😉

 4. Vad händer med mig, jag lipade över Fly och hur söt och stor min guddotter är, och hur fina tjejerna är på korten… Skärpning! 🙂
  Ska Flisan till Hjo? I så fall får ni komma oftare och besöka även henne…

  • Hon ska till Hjo och jag har lovat lilla K flera besök!

 5. Ja så är det med ponnys. Julia tycker fortfarande att jag är grymt orättvis som inte köper hennes favoritponny som fortfarande är till salu och javisst passar dom 110% tillsamans , just nu . men nästa sommar kommer han redan börja bli för liten och vi har varken råd, tid eller plats att behålla en ponny bara som sällskap i tillägg till en ny häst – det är ju den stora skillnaden mellan häst och hund tycker jag !

  Fly kommer få det bra och jag hoppas kerstin kommer att trivas med sin nya ponny och kunna utvecklas vidare som ryttare 🙂

  Krya på dig , förstår att det känns tungt att missa den där sista ridturen tillsamans!!!

 6. Snyft! De är så söta tillsammans. Men ponnytiden är svår på det viset, att man växer ur sin älskling. Även om man har råd/plats att ha dem kvar så mår de knappast bra av att bara gå och skrota heller.

  Hmmm, ytterligare en finess med westernridningen – där kan man ha samma häst hela (häst)-livet. Eller ärva sin dotters, om hon till äventyrs skulle tröttna.

  Har ni hittat ny ponny redan?
  Förresten, vad är Ivve för sorts häst, har du skrivit det någonstans?

  • Ny ponny på gång…
   Ivve är ett kraftigt halvblod på 18 år som bor i ”vårt” stall. Hans matte är snäll och lånar ut honom ungefär så ofta som jag vill 🙂

 7. En sådan underbart fin bild, söt liten tjej o söt liten ponny!
  Avsked är skitjobbiga, men man kommer över det….som tur är 🙂
  Ha nu en bra helg!! Hillevi

 8. Usch ja det är svårt att skiljas.
  Kramar om

 9. Underbara bilder på söta tjejer!!! Jag förstår PRECIS hur svårt det är…….. kram på er!

 10. Oj, nu är jag rysligt nära att börja lipa… Men glad över Kerstins klokhet (som du redan vet gillar jag denna underbara tjej till max).
  Nästa fredag ska denna ”mårr-mårrn” ut på turridning med islandshäst. Spårgängets kick-off inför nya spårsäsongen. Ska bli underbart!
  Kram på er
  Anne

 11. Usch, detta att på olika vis ta farväl av djur som varit en viktig del av ens liv är ju inte alls kul. Jättesöt ponny dessutom. Skönt att ni vet att det är en bra familj som hon kommer till. Kramar.

 12. Sorgligt med Flisan! Men spännande med en ny ponny för dottern och det låter ju som att att Flisan kommer att få det bra även i framtiden.

  Har läst ikapp i bloggen och OJ vad fint och bra du skriver om det jobbiga som hänt. Vilken pärs med komplikationen. Du är modig och verkar ha toppenbra stöd runt dig!

  Kram // Anna H

 13. Lilla Flisan, hon ser verkligen klok ut. Nu kan hon ge en ny liten ryttare mycket glädje och kärlek 🙂

 14. […] där lurviga lilla ponnytanten. Än blir jag lite rörd när jag tänker på hur det var de där dagarna innan och efter hon […]

 15. […] väg hem stannade vi på gården dit Flisan flyttat för att hälsa på käraste lilla ponnytanten. Ägarna var bortresta men vi vågade oss på att […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: