Skrivet av: bacillen | tisdag 13 april, 2010

Vad kan jag annat säga…

..än mitt varmaste tack!

Tack för alla kommentarer. Tårarna har stuckit i ögonen och jag blir så glad och rörd över att ha så fina vänner. Många av er har jag kontakt med på fler vis än via internet, men även ”bara” nätkontakt kan vara så fin och äkta. Det känns.

Tack!

Jag är hemma nu och aldrig har det väl varit så gott att bara vara här.

Solen skiner, huset är städat från topp till tå. Min mamma, som passat barn och djur, har varit helvild.

Hundarna är tätt tätt intill mig så mycket de kan. Kråka låg en lång stund på min arm när jag kom igår och bet mig i tröjan och pratade och berättade om allt som hänt. Hon är mitt hjärta!

I hagen och fårstallet kryllar det av lamm. Inte mindre än fem lammungar ploppade ut under helgen. Två tvillingpar och en ensam liten ljuvlig tacka. Totalt har vi nu nio lamm och alla tackor har lammat.

Hedvig med framfallet klarade sin tvillingförlossning finfint och kuttrar nu så mjukt mot sin två små. Bygeln satt tydligen kvar hela förlossningen och mamma och lilla K fick plocka loss den efteråt. Vi behåller Hedvig till nästa år och hoppas att hon då slipper de här problemen.

Jag kämpar med att få i mig all näring och vätska jag behöver. Än är magen öm och det går inte att stjälpa i sig nåt alls, man får vara varlig. Näringsdrycker går enklast, men idag ska jag göra mig en smootie och se om jag får till det. En äggula i ska ju också öka näringsinnehållet. En varm soppa till middag kommer smaka underbart.

I två veckor ska jag gå på flytande kost för att sedan gå över på purékonsistens i ytterligare två veckor. Jag längtar efter mosat ägg eller potatismos, det kommer kännas himmelskt!

Efter puréveckorna är det sedan dags att börja äta vanlig mat, fast i mindre mängd och med mindre del fett och framförallt socker.

Jag har många känslor inför det här med maten och viktnedgången, alla är inte enkla. Nu har jag börjat dela den här resan och kanske blir det så att bloggen får bli en rejäl ventil för de känslorna.

Nu ska jag ta en näringsdryck och gå ut i vårsolen med den, efter det blir det en efterlängtad tur till stallet. Ponnypromenad får dock lilla K göra ensam idag. Det är häftigt att hon nu är så säker att hon kan ta en liten tur själv i skogen eller på fälten med vår älskade ponnytant.

Annonser

Responses

 1. Lycka till med din viktresa vännen, ska bli spännande att följa den! Ta det nu lite lugnt, det var en rejäl pärs du var med om. Sköt om dig – kram!

 2. Lycka till på ”resan” och framför allt: Ta det lugnt!
  Vi ”här ute” kommer att följa med dig på resan och glädjas åt dina framsteg 😀
  Måste varit underbart att komma hem till familjen och alla djuren. Nyfödda, oavsett ”djurslag” ger ju extra kraft åt framtidstron!
  kram

 3. Du är modig som genomför det här, det kommer göra dig gott även om resan säkert kommer bli krokig. Jag finns här om du vill prata. Något jag kan rekomendera dig är den där äggmjölken jag gör. Den är godare än den låter och väldigt näringsrik. Kryddar man med kanel smakar den mannagrynsgröt och kryddar man med pepparkakskrydda så smakar den pepparkaka såklart.
  Varma kramar!

 4. Du är grym, Anki! Jag är otroligt glad att allt börjar ordna upp sig efter din operation och samtidigt tycker jag att det är urstarkt att du tog beslutet! Skönt att du har en sån fin familj som stöttar och avlastar, det tillsammans med din styrka kommer att få dig igenom allt detta och sedan kan inget stoppa dig!

  Kramar från din gamle klasskompis!

 5. Du har nog en spännande, och inte helt lätt, resa framför dig, men det fixar du säkert.

  Förstår att det är underbart att vara hemma igen!

 6. Du är så bra! Du har stöd, inte bara hemmavid utan även i hela Sverige. Faktiskt 🙂 . Ta det lungt nu tills du är återställd. Kram

 7. Borta bra men hemma bäst 🙂
  Önskar dig all lycka och välgång med den resan som du har påbörjat även om du kanske snubblar till ibland på vägen.
  Kramisar

 8. Wheeehaaaw, vilken kvinna!! Gött att du är tillbaks.
  Du o jag mot beach 2014, babe! 🙂

  (Skämtar bara, ta det lugnt med magen!)

 9. Hoppas att du får ett fortsatt snabbt och smärtfritt tillfrisknande utan fler komplikationer! Ska bli spännande att följa den fortsatta vägen efter denna startpunkt :D! Kram på dig!

 10. Skönt att ha dig hemma igen!!!! Kommer också att följa din ”mat”resa med spänning och intresse…Du är en sådan härlig tjej med stort mod och ett ännu större hjärta…..Jag är tacksam och glad över att få följa din väg genom livet…Kramen…

 11. Nu har jag läst om vad du varit med om de senaste dagarna och man blir alldeles tagen.. Så modigt att våga sig på en sådan operation, ska bli spännande att få följa dig på din resa. Kram.

 12. Men är inte sjukvården, den mänskliga läkekraften och fram för allt du helt fantastiska! Vilken resa på en vecka mellan dödsångest och soliga vårpromenader!
  Underbar mamma har du oxå, som fixar med ungar och djur (försöker se min egen mamma agera fårgynekolog, men det går bara inte 😉 )

  Högst egoistiskt hoppas jag du vill och vågar dela med dig av dina tankar och erfarenheter framöver! Du skriver så bra och funderar så klokt!

  KRAM!

 13. Härligt att du är back on track!

 14. Din självkännedom verkar verkligen vara något alldeles helt enorm. Det är häftigt och väldigt beundransvärt. Jag är så glad att du är hemma igen.
  Precis som Maria, önskar jag rent egoistiskt att få veta mer om din resa. Om du vill, såklart.

 15. Tack Gode Gud att det gick väl och att du är hemma med din härliga familj igen! 🙂
  Varmt lycka till med viktnedgång och allt annat!
  Har tre bekanta som gjort en sån operation det senaste åren – alla med gott resultat och alla tre tycker att de fått ett nytt, och ännu bättre, liv. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: