Skrivet av: bacillen | söndag 10 januari, 2010

Söndag…

Jag och Kråka har varit på Alfa hundcenter och lekt idag.

Tanken var att jag skulle hjälpa Lena med Tottes burträning medan hon höll kurs. Han skulle få bra mängdträning i att vara i buren. Planen backfirade dock lite på oss. Totte tycket inte alldeles bra om att vara i sin bur när jag var den som erbjöd godis i buren och lek eller gos utanför. Han ville vara med sin matte. Mycket pip blev det, och en del lite yvigare uttryck. 😉 Möjligen var det lite naivt av oss att tro att han skulle välja att vara med okänd tant före att vara med matte?

Men nu när jag tänker efter känner jag att det gick nog inte helt åt pipsvängen ändå. Han fick mycket godis(förstärkning) för att vara i buren. Svansen har viftat väldigt mycket och han köpte glatt konceptet omvänt lockande även om det inte direkt gick att utöka tiden för hur länge han kunde ligga tyst. Han var också ganska pigg på att bjuda olika beteenden utanför buren.

Så även om det här nog inte är en hållbar metod för att få Totte glad i att ligga i buren så har det nog heller inte förstört något. I alla fall hoppas jag det med hela mitt hjärta! Det känns ju inte roligt att totalt misslyckas när det är meningen att man ska hjälpa till.

Kråka har alltså varit med i dag också. Hon har legat i sin bur bredvid Tottes. Det har gått övervägande bra. Hon gillar inte när folk och hundar går in och ut ur lokalen. Och hon gillar inte när hundar kommer nära hennes bur, eller när jag går för långt bort. Men i övrigt har hon varit bra. Hon har tidvis verkligen slappat i buren, det är bra.

Det funkade även hyfsat att träna där. Ny miljö betyder att det tar lite tid innan alla växlar funkar. Men det gick rätt fort att hålla ihop och kunna samarbeta med mig. Jag började leka med målet att få fram ett hopp som ska formas till ett ”hoppstå” (jaa jag har givit upp för trycket 😉 Har tydligen sagt att jag inte ska följa trenden, men nu bryter jag de ädla föresatserna och hänger på! Vill också ha ett så där skojigt hoppstå ju 😉 Egentligen är det mest för att det är så lajbans att göra nåt nytt och min fantasi är lite kass för tillfället.) Kråka hoppar gärna upp på mig och därifrån försökte jag fånga att hon hoppar upp och landar med frambenen framför mig(istället för mig) Efter några repetitioner började hon bjuda försök till självständiga hopp. Kul! Men sedan ändrades miljön när nån kom in och då fick vi gå över till andra mer kända färdigheter. Att göra snabba lägganden och ställanden gick fint. Och fokuset i korta fritt följ var det inget fel på heller. Jättebra träning för kraxet att vara med nya folk och nya hundar.

Allt som allt en bra dag. Alltid gott att umgås med goa hundfolk!

Annonser

Responses

  1. Det där med hopp-stå övergav jag ganska snabbt. Karlsson såg ut som en funktionshindrad lipizzaner eftersom jag lyckats förstärka när han även hoppade med bakbenen… Men lyckas man förstärka rätt kan det säkert vara en bra väg att gå.

  2. Kul med ert nya ”hopp-stå”. Visst är det roligt att komma på lite nytt!
    Både Hera och jag blev glada av att se er där:D

  3. Det var jätte kul att träffa dig o Kråka. Jag har som sagt sett er träna i Nordstan och det verkar så himla kul. Det blir lite si och så med ”gruppträning” framför allt med ”likasinnade” när man bor i urskogen. Hade därför varit jätte kul om jag kunde få hänga med någon gång när ni planerar något liknande. Krävs dock lite framförhållning med tanke på resväg. Hör gärna av dig!!

  4. Vilken lyx att få hänga med och träna på Alfta. Kul att det funka så bra med Kråka också. Kanske är buren med känsligt än vad vi tror och därför svårt att träna med andra tränare. Intressant iaktagelse.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: