Skrivet av: bacillen | lördag 5 december, 2009

Frostig lek, hästvurpa och glöggfest

I onsdags var Elsa här och lämnade våra favoritblondiner. Vi passar dem när E och J åker till London över helgen. Himla bra att kunna hjälpa varandra. Nästa vecka är det vi som behöver hundpassning.

Vi tränade såklart litegrann. Det blev platsliggning för Kråka. Hon har börjat bjuda ”hakan i backen” så väldigt gärna. Till och med tjuvar och piper lite. Så klart något jag måste vara uppmärksam på och få bort men samtidigt så himla roligt att hon gillar momentet. Hon ligger stadigt, inte länge än men jag ska sträcka tiden lagom fort nu.

Vi tog hela gänget ut på ett fält och lekte. Kastade tennisbollar och fotograferade.

Tungor på rad.

Galen…

snabb…

..och vacker!

Diesel är också en fantastiskt vacker hund!

En blick säger mer än…

Blondinrejs

Lek med gladaste kraxet

Leker med Elsas roliga bollskjutare. Det tog lite tid innan Kråka begrep vart bollen for 😉

En härlig stund i härlig frost!

Blondinerna är här till på söndag. Det fungerar bra med alla hundarna. Ute går de lösa tillsammans och flickorna visar tydligt att de helst håller avstånd till varandra, inte ett enda gruff. Inomhus är de på olika sidor av galler.

Diesel och Kråka är alltså lydiga och duktiga, Ludde går sina egna vägar och låtsas vara döv, Bacillen går helst inte ut alls -är det inte lerigt och regnar så är det minusgrader… 😉

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

I går ramlade jag av Ditte och smällde i huvudet. Blev rejält omskakad och kunde inte för några sekunder vare sig röra mig eller prata. När jag kunde prata sludrade jag fram till Kerstin att hon skulle försöka ta Ditte. Lilla Hjälte-K hade redan fått stopp på sin häst, hoppat av och tagit fast Ditte.

Jag låg en stund och när jag sen kom på fötter vinglade jag bort till hästen och satt upp.

Jag har aldrig tidigare fått en sån stjärnsmäll. Usch vad rädd jag blev!

Det gick bra att rida hem i sakta mak. När vi kom till stallet gjorde vi i ordning hästarna sedan tog jag hundarna med ut på fältet för att rasta dem och då kom tårarna… man blir lite chockad helt klart när det smäller.

Väl hemma lade jag mig i badet och vilade. Huvudvärken var påtaglig. Har även ont i en arm, ett lår och i käken.

Här hade det kanske varit klokt att ringa sjukvårdsupplysningen och lyda deras råd. Men jag hade planer för kvällen.

Vi hade bjudit in alla grannarna på vår väg på glöggfest och väntade alltså 16 personer på fest!

Så istället för vila blev det matfixande. Det gick jättebra, det var rätt skönt att få något annat att tänka på.

Kvällen blev väldigt lyckad! Alla åt gott och hade mysigt.

Men jag har nog aldrig haft fest här och sista timmen suttit och sneglat på klockan och undrat hur länge gästerna ska stanna… Huvudvärken var inte nådig och jag vågade inte ta nån tablett. Ville liksom känna…

När gästerna nöjda och glada gick hem var klockan sent och jag landade i soffan. På order av mamman ringde jag sjukvårdsupplysningen och fick lugnande besked. Eftersom jag inte mått illa alls och hade lika stora pupiller så var nog inte faran så stor och jag kunde lugnt ta några piller och gå och lägga mig. Skönt! Men jag var ändå lite nervös och ställde faktiskt klockan i natt för att kolla att jag vaknade….vad som hade hänt om inte jag vaknat av min klocka vet jag inte…det är nämligen ingen garanti på att G gör det heller… 😉 Nåja, jag vaknade irriterat av klockan och kunde konstatera att jag var vid medvetande 😀

I dag finns huvudvärken där, inte lika sprängande som i går dock. Värst är lägesförändringar eller hastiga rörelser. Jag har fått order om att ta det lugnt i några dagar. Lite goa blåmärken har framträtt här och var också.

Jag måste också säga att jag inte är så rackarns sugen på mer Ditteridning. Min egen tolkning av vad som hände är att jag kom i obalans i en förhållning i galoppen och dunsade henne i ryggen. Då blev hon sne och sparkade bakut och vurpan var ett faktum. Jag är för tung, så är det nog bara. Ditte är inte riktigt min typ av häst i övrigt heller. Hon är väldigt snäll och god på backen, men på när man rider kommer fullblodet i henne fram och hon är lite för skuttig och tittig. Jag vill kunna slappna av mer och ha det skönt när jag rider…

I kväll blir det mer glöggfest, med alla i stallet hemma hos T. Det ska bli mysigt och det finns en ny bäbis att nosa på 😉

Och så ska vi ju julpynta i stallet också! Det är mys det! Bilder kommer kanske..

Annonser

Responses

 1. Oj – du ska vara rädd om ditt huvud. Ta det lugnt nu i några dagar och lata dig lite 🙂

 2. Fyy vilken obehaglig vurpa. Ta nu hand om dig ordentligt! Kram

 3. Usch va hemskt att ramla av sådär. Vila ordentligt nu! Ser fram emot julbilder på stallet men njuter så länge av de underbara bilderna på fältet. Här är det bara grått, lite vitt på marken i och för sig men grått ändå 😦 .

 4. Tack och lov så fyllde jag min kvot av avramlingar i unga år, så under min ryttarkarriär i vuxen ålder kan jag inte minnas att jag åkta av en enda gång. Gått omkull har jag däremot gjort ett par gånger, dock utan allvarligare skador på mig själv och häst. Som sagt, man blir stelare med åren och avramlingarna får större konsekvenser. Hoppas nu att du återhämtar dig snabbt och att huvudvärken ger med sig.

 5. Usch, vad läskigt med vurpan! Skönt att det verkar vara lite bättre nu iaf.

  Fantastiskt fina bilder det blev på hundarna, jag lånar dem av dig 😉

 6. Härliga bilder 😀

  Usch så obehagligt med vurpan – och liiiite oförståndigt att inte gå och lägga sig och ta det lungt 😉
  Hoppas verkligen du kryar på dig och inte får några sviter av äventyret utan är rädd om dig!
  kram

 7. Vilka FINA bilder av hundarna!!!! Läskigt med vurpan, ja , jag håller med tidigare inlägg förstås, Du HADE väl hjälm på Dig….?

 8. Tack alla!
  Japp, självklart hade jag hjälm.
  I dag, söndag mår jag mycket bättre!

  • Skönt!!

 9. Hua mej va läskigt!! Skönt att du mår bättre. 🙂
  Vilka underbara bilder, visst är det gott att slippa leriga hundar….Tyvärr vararde det ju inte så länge, men det kommer kanske lite kyla igen i jan/feb!? Det braukar det ju göra…

  Ha nu en riktigt god jul o gott nytt år!!

 10. Skönt, jag tänkte väl det! Porträttbilden av Kråka är bara helt magnifik, vilket UTTRYCK den hunden har i sina ögon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. Härliga vinterbilder! Vad otäckt med hästen där, hoppas huvudvärken gett med sig och att det inte blev nån hjärnskakning.

 12. Underbara bilder! Hoppas kylan kommer tillbaka, det blir så mycket finare då och inget slask tack!

  Ta hand om huvudet!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: