Skrivet av: bacillen | söndag 22 november, 2009

Vem som knarkade gurka?

Kattsing.

Han har en faiblesse för gurka. Lämnar vi gurka på bänken är han direkt där och äter sig igenom plasten och smaskar i sig gurkan.

Kattsing är en fem år gammal Europé, alltså en bondkatt med stamtavla. 😉 Han är liten och nätt i kroppen och ganska livlig. Han är väldigt kelig men det är på egna villkor. Han vill inte bli buren. En riktig slagskämpe är han och har otaliga gånger kommit hem med sår som senare blir bölder. Jag har genom Kattsing verkligen lärt mig att tömma och hålla bölder rena. Han är så snäll när jag pokar runt i bölderna, han ligger alldeles stilla och blir aldrig arg, hur ont det än gör. Ibland kommer det morrningar när det är extra ont, men aldrig mer än så. En riktig hjältekatt!

Som kattunge skadade han sig i bak-knäet. Det vreds ur led i en vild räd upp i ett träd. Kattungen fick sitta i strikt burvila i tre veckor, det var en pärs. Knäet läkte men inte riktigt som det skulle utan lite snett. Kattsing håller det ofta i en lite annorlunda ställning när han vilar, men han störs inte av det utan kan röra sig lika bra som andra katter. Möjligen kommer det bildas artros i knäet när han blir äldre, vi får ha koll.

Kattsing är alltså en riktig tjuv. Gurka står högt i kurs, men allt som går att äta går att knycka från diskbänken. De andra katterna är också tjuvar, men Kattsing är den fräckaste, mest förslagne av dem. Det kvittar vad man gör, han kan ändå hoppa upp precis bakom ryggen på en för att sno en köttbit eller liknande.  Kanske skulle man lägga ner lite energi på att verkligen förstärka det braiga att vara på golvet i köket….men jag orkar inte 😉

Han är min knäppaste och goaste katt!

Annonser

Responses

 1. Sötis! Ja, vissa saker kommer de små kattsingarna undan med :), men asch då 🙂

 2. Vilken pötis 🙂
  Lokatten vill ha rödbetssallad hon – bättre än gurka 😛

 3. Dessa underbara missar!

 4. Tack! Det känns oerhört kul att kanske kunna berika hennes vardag även på klubben och genom mer arrangerad träning!

 5. Vilken härlig uppsyn Kattsing har. Man ser hur det lyser bus och förslagenhet i ögonen. 🙂

  Kram // Anna H

 6. Vad kul att bli presenterad för Kattsing, han verkar vara en härlig personlighet. 🙂 Gurka hör nog inte till vanligheterna när det kommer till kattfavvisar i köket. 😉

 7. sötsöt

 8. Ehhh.. kattsing är nog min kattidol!!!!!! Han verkar ju hur gullig och personlig som helst!!!!! En gurkpuss till kattsing!!!!!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: