Skrivet av: bacillen | måndag 31 augusti, 2009

Dag två.

Lördagen avslutades med trevlig samvaro hemma hos Elsa. Hon har, precis som jag, förmånen att ha en make som lagar mat. Smaskig tacopaj, tack för den Elsa och Johannes! Kråka var så trött att hon somnade som en stock på golvet. Jag lyckades hålla mig vaken och pigg hela vägen hem. Sen slappade jag desto mer 😀

Söndagens första träningspass blev mera avtentning av GrundFärdigheter. Kråka och jag startade med ”GF-gå och se upp” (fritt följ). Allra först gjorde vi dock en tävlingsmässig inmarsch på plan, jag ska passa på att göra det varje gång vi ska in på en träningsplan. Kråka var fin och jobbade alldeles bra! Jag var koncentrerad och lyckades hålla både kriterier och tajming bra. Speciellt glad är jag över att jag lyckas komma ihåg att belöna bra, vi leker ofta och har himla roligt! Vi fortsatte med GF-en ”targeting” ”stå” ”ligg” ”bli” ”galopp mot föraren” Vi fick godkänt i alla delar. Vi har nu 9 hela GF godkända! Känns bra! Passet tog hela förmiddagen och i vår grupp var vi effektiva och snabba. Vi hann med tre pass vardera med två GF i varje. Bra jobbat!

Dagens teori handlade om operant och klasisk betingsning och skillnaden. Vi fick intressanta exempel att analysera. Vi gick också igenom Premacks princip.

På eftermiddagen tränade vi i stationer. Vi varvade ”inmarscher på plan” ”backa” och ”signalkontroll”. Bra organiserat så att man fick ordentliga pauser mellan varje station.

Kråka och jag började bli trötta och jag fick vara lyhörd för att sänka kriterierna ordentligt. Inmarscherna var ingen höjdare nu och jag tror det är himla viktigt att träna detta när hon är riktigt på hugget och inte under dessa omständigheter. Däremot erbjöd miljön riktigt bra träning för oss. Det var massor med folk och hundar överallt och det smällde från militärens skjutfält intill. Signalkontrollen verkar just nu vara kraxets paradgren, det går helt enkelt riktigt fort framåt. Backandet däremot, är min blinda fläck. Målet är att vi ska backa ifrån varandra i fem meter…. I nuläget backar Kråka inte alls långt och vi är fast på den nivån. Nåja, i helhet ett bra pass som ställde höga krav på mig.

Det var ett ganska utmattat gäng som avslutade en fantastisk helg. Vi ser nog alla fram emot att ses igen i oktober.

Jag känner mig inte alls nervös inför att klara resten av GF-en och de tre beteendekedjor vi måste ha. Däremot måste jag verkligen lägga manken till och trixträna ordentligt, sex trix ska vara i princip klara!

Annonser

Responses

 1. Låter som att det är en ganska tuff kurs ni går.

 2. Grattis till godkända GF, ni är verkligen duktiga på att träna. Inte konstigt om koncentrationen sviker mot slutet av helgen för både matte och hund. Fick ett bra tips om backandet av Fanny och det är att låta hunden sikta mot något bakom. Fanny la ut plankbitar som hon först lärde hunden backa över nära och sedan stäckte avståndet.
  Kram

  • Tack!
   Bra tips, det ska provas!

 3. Inspirerande att läsa om er kurs! Ni är duktiga.
  Jag hoppas din mamma mår bättre, jag tänker på er!

  • Tack Maria!
   Mamma mår sådär… Tack för tanken!

 4. Vilket bra flyt ni verkar ha i träningen, härligt! Och visst är det en skön känsla att bocka av GF. 😉

  Kram // Anna

 5. Heja, heja! Så flitiga ni är! Ang. Kråkas ”surhet”, när ni var på er gamla klubb, så är min gissning att det kanske hade med det nära förestående löpet att göra. Inget ovanligt alls (lite pms bara).
  Ha en underbar helg!
  Hälsar
  Anne med flock

 6. Ni är så duktiga! Signalkontroll är riktigt, riktigt svårt ju, men det låter ju som ni har benkläm på det 🙂

  Jag är så sugen på att komma ner till Götet i höst, men vet inte riktigt vart i kalendern jag ska kunna peta in det… ska försöka iallafall, och då vill jag gärna ses! Kram.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: