Skrivet av: bacillen | onsdag 17 juni, 2009

Räcer-Kråka…

…och jag har cyklat till stallet i kväll. Om Kråka fick som hon ville skulle hon dra mig hela vägen. Hon får dra bitvis, men inte massor. Planen är att cykla mer nu ett tag, vi behöver komma i bättre form.

Att vara i stallet själv med Flisan är så skönt. Hon njuter så av uppmärksamheten. Jag får nästan inte borsta henne, vi ska helst sitta kind mot mule och bara vara. Hon är ljuvlig!

Jag masserar hennes bogparti och hittar ibland ställen där hon reagerar lite. Jag tycker bara inte det är samma ställen från gång till gång. Jag ska ta ut en hästmassör eller hästkiropraktor till henne som ska få gå igenom och se om det finns nåt skumt i kroppen på henne. Som det är nu haltar hon bara med ryttare tror jag. I hagen rör hon sig som en unghäst 🙂

I dag har mamma, barnen och jag varit på Gekås i Ullared. Urkul att handla men lätt ångest före kassan 😉 Men med snabbt växande tonåring i huset är det guld värt att kunna handla så pass billiga kläder. Joel fick jättemycket fint! Det är också aningen sött att min nyblivne tonårsson köper Star Wars-lego för sina pengar och bygger ihop rymdskeppet det första han gör när vi kommer hem. Fortfarande ett barn i många aspekter. Kerstin fick sommarklänningar och en bikini. Lite hästsaker blev det också…och en del annat småplock.

Nu sitter jag och har det skönt i soffan. Lilla K har en kompis här och de spelar fyrhändigt på pianot. Joel chattar med en kompis på datorn. Mamma och maken planerar stugbygget. Hundarna är trötta och nöjda. Det är rätt gött att vara jag.

Föresten så försvann hittekatten innan vi hann sätta upp nån lapp. Han och nån av våra katter förde ett herrans oväsen en natt och jag var elak och sömnig så jag släppte ut Kråka som fick rensa lite.….sen på morgonen höll han sig i skogskanten och ville inte komma närmre (märkligt 😉 ) Lite senare på dagen var han försvunnen. Han har väl vandrat vidare på sin walkabout. Hoppas han kommer hem nån gång.

Annonser

Responses

 1. Var ochså på Gekås idag, synd att vi inte sprang på varann..

 2. Åh ja shoppa (tonårskläder) ja . Alicia är visserligen bara 11 men skjuter i höjden som bara den och äter som häst i dessa dagar och jag måste köpa nu kläder stup i kvarten , dom är dyra i drift dessa barn 😉

  hoppas katten hittar hem eller in i hjärtat på någon gammal tant någonstans 🙂

 3. Har du kollat sadel och sadelgjord, så att det inte något där som skaver och förorsakar ”hältan”?

  • Jag har tänkt i banorna att det kan vara sadeln. Men den skaver inte eller så iaf. Hon har haft den sadeln länge….verkar det inte lite långsökt att den skulle börja ge problem nu?

 4. Visst är Ullared toppen! Jag handlade helt ny garderob till Johan och mig när jag var där i tisdags. Elak och sömnig, haha. 😉

 5. Vi ska till Ullared idag, mest till netonnet för nytt grafikkort, men man får väl alltid med sig nåt från Gekås med. 😉
  Jag ska försöka undvika före kassan-ångesten. 😉

 6. Hoppas det löser sej med Flisan, skönt iaf att hon mår bra i hagen. Hoppas också att katten kommer tillrätta till slut.

 7. Hästmassör låter som en bra idé. Sådana där difusa hältor kan mycket väl sitta i musklerna. Nu när jag läser min hundfriskvårdsbok inser jag hur viktigt det är och vad spänningar i muskler kan ställa till med på sikt.
  Kul med Ullared, har aldrig varit där men det låter skoj.
  Ha en skön midsommar!
  Kramar!

 8. Massa kram och en önskan om en go midsommar 🙂

 9. Går inte att svara på ”rätt” ställe, så det kommer här: visst låter det långsökt men inte helt osannolikt. Sadlar är ju förbrukningsvaror, även om de brukar hålla länge. Har du kollat så att den inte behöver stoppas om t ex? Som sagt; långsökt, men ändå. Du kan inte låna en annan sadel, eller hitta någon som vågar rida henne barbacka, och se vad som händer. Om, jag säger OM, det är sadeln som är felet så är det ju snopet att lägga ner en massa pengar på dyra massörer och liknande.

  • Det vore helt klart snopet Lotta, och i nuläget ska allt undersökas! Tack för ditt engagemang!

 10. Kan det inte ha med underlaget att göra? Det såg lite tungt ut i ridhuset, hon kanske bara är otränad och tar i ojämnt, det behöver ju inte bero på smärta? Ni kanske kan jobba henne lite över bommar på fast underlag utomhus?

  Ha en underbar midsommar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: