Skrivet av: bacillen | måndag 1 juni, 2009

De säger att…

..värmen ska ge sig och att det ska komma regn.

Men än skiner solen och vi njuter av värmen. En kvällspromenad med tillhörande dopp i dammen(nakenbad ja 😉 ) Eller..jag var på möte med föräldraföreningen och ringde efter maken när det var slut, han och hundarna fick möta upp vid dammen. Så badade vi i det ljumma vattnet. Efteråt fick han ta bilen, de svarta och jag gick hem.

Kråka simmar som en lax. Hon älskar att tävla mot mig, antingen om vem som kommer först till en boll eller pinne, men i brist på kastade föremål kan vi tävla rakt ut bara, skitkul! Och bra träning för båda.

Vad som inte alls är så kul för Kråka är promenaden hem. Om ni minns så fick hon elstötar av bondens staket för ett tag sen. Nu är det likadant igen och i går fick hon känningar när vi gick förbi den där elaka stolpen igen. Är jycken dessutom blöt antar jag att det känns än mer… Kråka tjuter till och blir himla skrämd. I dag satt rädslan kvar och hon klättrade på mig när vi närmade oss. Rätt eller fel kunde jag inte tvinga henne förbi utan bar henne. Kanske förstärkte jag rädslan men jag hade helt enkelt inte hjärta att släpa henne förbi en garanterad elstöt. Tyvärr finns inte möjligheten att gå en annan väg heller. 😦 Jag ska prata med bonden igen och fråga om det är meningen att det ska vara så….förra gången var svaret att så kan det bli… 😦

Annars är bonden en ganska kul gubbe. En annan skogsägare har inte betalt för att använda vår lilla väg så nu står bondens traktor i vägen så att bara personbilar kan komma förbi. Så ska den visst stå tills skogsägaren har betalat för att timmerbilarna kör här. Spännande med maffiametoder… 😉

Annonser

Responses

 1. Men stackars Kråka då – inte ska hon behöva få elstötar bara av att gå förbi en elstolpe. Då måste något vara väldigt fel.
  Kan du inte säga till bonden att du har släkting/vänner med peacemaker som ska hälsa på snart och att det kan hända saker om dom går förbi – då kanske bonden får fart;) Vita lögner är ett måste ibland för att få saker att hända. Hoppas verkligen det löser sig med dumstolpen, så Kråka får frid i sinnet.

  Malin & Puma

  • Jag har sagt till bonden att jag även går förbi där med dotter på häst och vad som skulle kunna hända om hästen får en stöt… Men än har det i af inte hjälpt.

 2. Badandet låter kul men promenaden låter mindre kul, stackars Kråka 😦
  Håller med heffaklumpens, kör med en vit lögn och se om det hjälper. Berde definitivt inte vara sådär!

 3. Så elen hoppar liksom från tråden till den blöta hunden? Shit. Finns det ingen omväg man kan gå?
  Sen tror jag folk är övernojiga ibland vad det gäller att ”förstärka fel sak”. Visst är det bra att ha det i bakhuvudet, men man kan ju inte bli helt dogmatisk och stänga av sin empati med hunden bara för den sakens skull… (Läste du Exets tråd om detta förresten på AH?)

  • Elen går från ett staket under marken till en staketstolpe på andra sidan vägen. Det verkar som att det ”läcker” el så att det känns i marken när Kråka går där… Hon är nog också extra känslig och rädd för el. Bacillen reagerar inte alls.
   Omväg blir svårt..om jag inte ska gå i bondens gröda, det börjar dock kännas som ett bättre alternativ.

   Jag har inte läst Exets tråd, men ska försöka leta efter den nu.

 4. Jag gillade också den tråden på AH! Toppenbra!

 5. Stackars Kråka! Men går du i grödorna kanske han fixar det. Men han verkar lite knasig, det är då tur att personbilarna får komma förbi i alla fall…snällt av honom…

 6. Mysigt ni har det på kvällarna, det är så vackert vid dammen. Trist med elstängslet, har aldrig hört att det kan bli så.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: