Skrivet av: bacillen | söndag 17 maj, 2009

Att bygga ett växthus…

…eller lägga ett femtusenbitarspussel.

Likheten kan vara slående. 😉

Vi har nån sorts arbetsdagstutbyte. Syrran och hennes man kommer hit och hjälper till att måla vårt hus-vi åker hem till dem och hjälper till med montering av deras växthus. 😀 En bra deal. Det finns ganska många saker som går otroligt mycket enklare och fortare med två par extra händer. Med varsin liten skruttig gård kan det här fortsätta i evighet.

Dessutom har vi så himla mysigt ihop också. 🙂

Hundarna och barnen älskar Soldatkullen. Tomten är ljuvlig och man njuter i fulla muggar. När vädret dessutom är så fint att man äter frukost ute kan man inte önska mer.

Vi började på fredagskvällen med grillning och sedan söta filmen Porco Rosso av Miyasaki.

På lördag morgon, efter frukost i solen åkte vi på bakluckeloppis. En ursur gubbe ville ha för mycket pengar för en sparkcykel och fick stå helt utan stålar. Han påstod att han kunde få en hundring av vem som helst för den rostiga och slitna kick-biken….men inte av oss i alla fall.

Sen blev det växthusbygge för hela slanten, hela dagen.

Hundarna for runt och lekte eller försökte valla höns… Men till slut tog den friska västgötafläkten(man uttalar det ordet helt annorlunda än det stavas) ut sin rätt och de slocknade. Att Kråka somnar på en gräsmatta där barn kutar runt och de vuxna jobbar och bonkar med mera finns ju egentligen inte, så jag var lite förvånad…men det kanske ändå är nåt sorts mognadstecken? 😉

Bacillen utsläckt på gräset. Ett något stageat kort som ska antyda att han somnat mitt i arbetet med hammaren i famnen. I själva verket smög jag dit hammaren, tog bilden, råkade sen väcka den lille hunden så att han blev görrädd för hammaren(?) och for iväg med onda blickar mot elaka men asgarvande matten. Han kom dock tillbaka nästan direkt och la sig bredvid hammaren och somnade om…

Notera Barbiehästarna högst upp i bilden….

I kvällningen packade vi in oss i bilen och drog de tio milen hem igen.

Sen såg vi Sverige och Malena Ernman bli förödmjukade i eurovisionschlagerfinalen. 😀


Svar

  1. Härligt när man kan hjälpa varandra sådär 😀

  2. Jag vill oxå bo på en skruttig liten gård med lamm och hästar och hönor… tyssstnaden. 🙂 Verkar vara så mysigt även om det alltid finns att göra med hus och djur.

  3. Älska Baci. Om 12 dagar lever han farligt – hela fam Joob kommer att vilja gosa ihjäl honom! :o)

  4. Ni verkar ha haft det jättemysigt!

  5. Mysigt att hjälpas åt sådär, och vad idylliskt ni verkar bo både du och din syster!

  6. Bra idé att hjälpas åt sådär, lite Amisch. Vilken tur att inte Freddie var med för då hade inga barbiehästar legat och skräpat sådär.

  7. Vad suveränt att båda vovvarna kopplade av mitt ute på gräsmattan!

  8. Hm, såg avancerat ut det där med massa pinnar som skulle sättas ihop till en struktur.

  9. Funderade en stund när jag såg bilden om din syster skaffat en schäfer. Tur att du berättade att det var Baci som låg där med hammaren. Vilken vinkel!


Lämna en kommentar

Kategorier