Skrivet av: bacillen | måndag 4 maj, 2009

Kennellägret-dagboken

Fredag

Åkte hemifrån tidigt, ja I min värld urtidigt! Men ska man iväg på såna kuligheter som kennelläger är det ju väl värt det!

GPSen gjorde ett gott jobb ihop med min braiga ljudbok så resans två timmar gick på ett kick. Destination Skillingaryd.

Kråka och jag fick installera oss i ett eget rum, skönt att vara i fred och sova gott. Kråka är så rackarns duktig på att bo borta. När jag bäddat sängen och lagt in våra saker är hon helt okej med att vara där. Hon är till och med tyst när jag lämnar henne själv i rummet, trots hundar som skäller i rummen bredvid och människor som går förbi och pratar utanför.

När alla kommit och installerats åkte vi till skogs. Ett spår lades ut av gammelmatte Anne. Kråka spårade fint, missade en pinne och klarade vinklarna bra.

En uppletskorridor vallades och Kråka fick gå ut efter tre föremål. Lite extra spring och vims blev det men ett okej letande ändå.

På kvällen blev det pizza och öl och trevlig samvaro.

Lördag

Kråka och jag sov gott på natten!

Utfärd till sökskogen. Sökgänget bestod av mig och Kråka, Karin och Kata, Git och Xantha och Margareta och Gaia.Göran var med som inlånad figge. Ett litet men gott gäng.

Jag hade bestämt att fokusera på att få till bra belöningar för Kråka, inget fick gå fel hos figgarna. Kråka sökte lite krokigt men fann sina figgar och markerade dem. På påvisen kopplade jag och älgade med ut till belöningen som funkade kanon hos båda figuranterna! Himla roligt!

Ett uppletande hanns nästan med före lunchen, men vi bestämde att man fick komma lite sent…och körde över en halvtimme 😉

Kråka fick bara gå ut efter ett föremål, ville spara henne och inte behöva fela henne för dåligt engagemang. Det enda skicket gick rätt bra dock och bra av mig att då inte fortsätta.

På eftermiddagen lades det spår igen. Kråkan fick ett Git-spår med väldigt lite snitslar(läs inga) och väldigt mycket vilstpår(läs överallt) Kråka spårade dock inte helt dåligt och fann tre av fem pinnar.

Kvällen tillbringades med grillning, kubbturnering(jag var pinsamt dålig men skyller på Eva som hällde i mig för mycket vin 😉 ) och ännu mer trevlig samvaro. Ganska för sent blev det faktiskt och jag glömde dricka vatten….

Söndag

Hej skallebank. Vaknade redan vid femtiden och drack vatten och knaprade tabletter…

När klockan var dags att kliva upp var jag marginellt fräschare. Men eftersom man inte vill ha gliringar skärpte jag mig duktigt, tog en dusch och gick med ett frejdigt steg till frukosten 😀

Spårdags igen. Jag övergav lilla sökgänget till förmån för spårande. Något jag var väldigt tacksam för när dagen var över, men det är att kliva händelserna lite i förväg 😉

För först skulle den årliga fotosessionen avklaras. Uppfödare som samlar många av sina valpar på läger vill fota dem alla! Så man fick spotta upp sig och finna sig i att bli fotad i olika släktkonstellationer 😀 Rätt rörigt och rätt kul! Kråka klarar det ganska bra…kan bli lite stissig och morrig om nån läskig halvsyrra(läs Kata) sitter nära och morrar dovt 😉

När våra foton var avklarade vallade jag och Karin en uppletsruta för dem som var klara eller fortfarande väntade. Kråka var inte på uppletsplaneten just då och fick efter lite spring springa rakt in i bilen igen.

Så var alla bilder tagna och vi virvlade ut i spårskogen igen.

Jag la själv ett spår till Kråka. Det blev nog mellan fyra och femhundra meter långt. Fem pinnar och flera vinklar. Det gick över två större stigar och det bytte underlag flera gånger, från mossa till hygge till barrskog.

Spåret fick ligga i en timme ungefär innan jag släppte på Kråkefian.

Påsläppet blev ingen höjdare. Hon vimsade runt som en yr höna i ca femtio meter och jag blev varse att jag visst gått nästan rakt över en älglega…gissa om det fanns vittring där!

Men så efter femtio meter hände nåt och krax bestämde sig för att spåra. Sen gick det nästan som på räls. Jag har nog aldrig sett henne spåra så koncentrerat förut. Hon var nog inte i spårkärnan hela tiden och ringade lite i vinklarna, men hon var fokuserad på spåret hela tiden, sysslade inte med annat. Vid pinnarna blev hon intensiv i kroppen och glad när hon fann dem Jag belönade bra och hade med vatten som hon begärligt drack. Hon hade inga problem att orka hela spåret och jag tror att vattningen hade en roll i det.

Jag har nog aldrig tidigare känt den där speciella samhörigheten när vi spårat, inte känt harmonin. Nu gjorde jag det och det var härligt! Vid spårslutet hade vi det roligt och mysigt, vi lekte med bollen och vilade en stund. Jag fick faktiskt tårar i ögonen för att vi hade det så bra och var ett sånt bra team.

Efter spårningen figgade jag för ett par sökhundar. Kråka fick dock inte mer sök den här helgen. Det braiga spåret fick räcka!

Det blev eftermiddag och dags att åka hemåt. Kråka avslutade med att flörta hejdlöst med uppfödare Anne ”Mårrmårr” (sagt på bred skånska) och ”farmor”Anna(ägare till kråkpappan) Att Kråka är söt visste jag men att hon så gärna bjuder på allsköns beteenden(klättra på stol, snurr, ligg bl.a.) för att få köttbullar av andra än mig visste jag inte. 😀

På hemvägen blev jag så rackarns sömnig att jag stannade en stund för att vila. Det var nog av nöd tvunget för jag däckade en halvtimme. Stärkt av tuppluren fortsatte jag min färd och kom hem välbehållen. Bra av mig att känna efter noga och inte försöka pressa vidare!

Stort tack till Anne på kennel Dark’n Smart och Anna på kennel Gileans som ordnat med läger på ett strålande vis!! Tack också för Kråka!

Annonser

Responses

 1. Låter verkligen som en superhelg. Blir lite avundsjuk bara. 🙂
  Duktig hon är din lilla kråka. Förstår att hon står högt i kurs.
  Kram

 2. Vilken härlig helg ni haft!

 3. Hej,
  och tack för fina dagar!
  Glad att Kråk-ungen spårade så fint och även glad över henne för övrigt. Stort tack till dig, AK som ”förvaltar” henne så väl och ger henne all denna träning. Ni är ett kanonteam!
  Kram från
  ”mårr-mårr”

 4. Glömde! Nya bilden i din logga (som Karin tog, tror jag) är helt suverän!
  Kram
  mårr-mårr (igen)

 5. Tack för duktigt figgande & trevligt sällskap! Låter som utveckling på kråkspårsfronten- härligt!

 6. Vad härligt att ni haft såna goa och lyckade dagar! Visst är det häftigt när man hamnar i harmoni!

 7. Vilket härligt kennelläger, du har verkligen hittat bra uppfödare till din hund som fixar sådant. Jätteskoj att läsa om spåret som gick så bra, duktiga Kråka.
  Kramar

 8. Åh vilken helg! Så duktiga ni har varit. Ja det är en härlig känska då man känner att det är vi 🙂 .

 9. Vilken härlig helg ni har haft!
  Vi måste verkligen se till att fixa ett eget ”läger” även i sommar. Längtar efter er!

 10. Låter som ett himla bra och trevligt läger – KUL 😀
  Vilken känsla det måste ha varit med sista spåret, glad för eran skulle!
  Du är så duktig på att försöka göra träningen så bra det bara går och lägga rätt nivå hela tiden, gillar det och försöker ta efter 😉

 11. Åh, vad skoj med kennelläger! Det låter verkligen som en lyckad helg med massor av kul träning. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: