Skrivet av: bacillen | tisdag 28 april, 2009

Burlekar

Alla har gjort det.

Nu har jag också börjat. Och det är skitkul och går finfint!

Vi ska leka burlekar på tränarkursen nästa helg, men jag var tvungen att tjuvstarta lite 😀 Och hussen har sytt ett sketasnyggt överdrag också!

Att få henne att gå in i buren var enkelt så klart. Så har det värdeladdats i massor.

I kväll har vi jobbat med buren och tre burgare med Bravo. Har börjat skicka henne in i buren och det funkar bra! Ibland snedtänder det lite dock och det blir en snurr på vägen in 😀 En snurr kan väl aldrig vara fel!? 😉

När jag läser Maria Yttermyrs braiga beskrivning av burlekar ser jag att jag inte riktigt gjort allt i ”rätt” ordning. Kanske ska skärpa mig lite 😉 och inte bara köra på känn….

Rolig träning och rolig hund!

Annonser

Responses

 1. Kul att det går bra! Jag har också kört lite på känn, tycker det funkar fint ändå.

 2. Jag med, jag upplever att Yttermyr, som är en beskrivning av Susan Garrets burlekar är lite väl hårda och straffande. När jag körde så och stängde buren om F försökte ta sig ut krokna han och tyckte burlekar var urtråkiga. Istället kör jag med öppenbur och låter F välja. Kul ska det va!

  • Jag har också låtit burdörren vara mer öppen, kört med omvänt lockande och låtit valet vara fritt. Dessutom var jag tvungen att betinga skramlandet med dörren som något positivt, då det var lite läskigt först.
   Den största överaskningen är att hon ligger tyst när jag lämnar henne med stängd dörr… 😀

 3. Aja baja AK, inte tjyvstarta sådär ;)!

  Bara en dryg vecka kvar nu, jag längtar :D! Ska bli kul och ses igen, jag lyckas ju aldrig få till tiden så jag kan komma och träna emellan :(.

 4. Vad kul att ni börjat med burlekar! Jag tycker man får sån bra arbetsattityd direkt ur buren. Jag har kört med öppen dörr mer också, men det eftersom jag använder tygbur och det är svårt att få till en bra stängning där. Jag tycker det funkat fint.

 5. Jag är helt övertygad om att det blir jättebra om du går på känn!
  Ha en superskön Valborg 🙂

 6. Burlek är ju kul ju, helt plötsligt fungerar lek med den också :). Nästa steg är att ta in den i hoppträningen…men det är en bit kvar till nästa steg tror jag…om jag inte fuskar 😉 .

 7. Tack- detsamma önskar jag dej.

  På tal om det, så har jag haft träningsuppehåll med E. pga löpet, jag vet inte om jag kommer med eller utan hund på måndag…hon blir lite ”borta” i löpet, då tragglar jag inte med henne. Jag prövade litet kort pass idag…jätteseg.
  Men man lär sej mkt av att studera andra med =)

  Ha de!! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: