Skrivet av: bacillen | måndag 27 april, 2009

Manic monday

Tränade med Lena och Mille på förmiddagen. Mille tycker att det är varmt och blir ganska obstinat. Men är ändå världens skönaste boxer med go attityd! Det går framåt för dem!

Kråka fick komma ut för att visa ”klossen” Var dock inte alls med och fick efter lite funderande och spanande hoppa in i bilen igen.

När vi blev själva fick hon komma ut och prova igen och då var hon på hugget minsann! Tränade ingångar och fritt följ. Jag måste ha nån som kollar på fria följet, det är svårt att hålla rätt kriterier när man inte ser… Annars var attityden fin i dag!

Körde ställanden både stillastående framför och under marsch baklänges. Börjar funka ju. Först ett pass med frivilliga, sedan med kommando.

I dag lekbelönade jag nästan bara. Hon är på i leken och kommer fort tillbaka med leksaken. Tiden mellan jag tar undan leksaken tills hon är i fokus eller upprepar beteende blir allt mindre, det är riktigt bra!

I morgon blir det mer träning på klubben. Maria och Hera kommer, det blir bra med extra ögon till hjälp 😉  Jag ska gå igenom de GF:en vi har i läxa till nästa tränarhelg som närmar sig med stormsteg. Ska målen uppnås är det kanske så att jag måste lägga på ett kol 😉

Jag har köpt en äggklocka, så i morn ska jag ta kontrollen över korta intensiva pass! 😀

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

På eftermiddagen red Kerstin Flisan i paddocken och det gick fint! Jag behövde inte longera innan. Vi provade en snäll typ av inspänningsanordning i gummi. Jag gillar inte inspänningar alls, men vi provade i alla fall. Spände inte in alls mycket, bara så att hon blev lite mer lätthållen för Kerstin. Hon brallade inte i galloppen vilket var väldigt skönt, både för Kerstin, hästen(tror jag iaf) och mig… Vi provade så klart att ta bort inspänningen och hon gick bra då också, inget busande. Med inspänningen gick hon lite mjukare och blev lite enklare att sitta på. Vi fortsätter dock att träna ridning utan att spänna in hennes huvud…Kerstin ska lära sig att rida hästen till rätt form. Gott att det funkade i alla fall. Jag longerade lite i slutet i stället och lilla hästtanten travade så mjukt och fint, och bjöd glatt på galopp, fast då gick det gärna lite väl fort! 😀

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

I kväll har det varit både kyrkorådsmöte och föräldraföreningsmöte. Man kan inte vara på två möten samtidigt så jag fick prioritera. Valde helt rätt då det bjöds på smörgåstårta! 😉

När jag var på hemväg seglade ett stort åskväder upp och vi drog raskt ur alla kontakter. I höstas smällde det ju ner precis utanför vårt hus och flera elprylar gick sönder. Det vill vi ju om möjligt undvika. I kväll blev inte åskan så långvarig och jag kunde dega vid datorn igen. Skööönt! 😉 😀 Men åska i april, är det vanligt?

Så nu återstå bara att slappa lite till, läsa en bit i spännande boken och sen sova.

Annonser

Responses

 1. I vår del av världen går åskan året runt. Igår klarade vi oss, men det har smällt till ett par gånger under vintern.

 2. Ni verkar träna samma saker som vi, fortsätt rapportera hur det går. Själv har jag stora problem med stimuluskontrollen och 2 veckor kvar till tävling.
  Kul att det går så bra nu med ridningen, ni är så himla duktiga.

 3. Fin rubrik tycker jag 😉

 4. Var det halsförlängare tro? Isf är det bara bra för lilla hästen att ha på sig till lilla K har såpass koll på alla grundfärdigheter att hon kan börja träna på att rida hästen i form, öppna, sluta osv.
  Bra för ponnyns lilla rygg.

  • Det var ingen halsförlängare, men jag har just fått veta att en sån finns att låna, så det ska vi också prova. 🙂

 5. Fin rubrik var det jag som sa dårå… glömmer ju logga ut när jag använt andra inloggningar! 🙂

  • Lina, det begrep jag 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: