Skrivet av: bacillen | tisdag 10 mars, 2009

Dagens ponnypromenad, nya tag

Ja, man får ju skaka av sig obehaget och gå vidare. Tack så mycket till alla som engagerat sig och skrivit konstruktiva och peppande kommentarer! Det betyder massor!

I dag var det vår i luften, det om något ger ju hopp och hjälper upp humöret.

Vi tog samma vända som i går, i dag utrustade med lina och fickan full med morotsslantar. Vi använde bara linan när vi tränade travövergångar, resten av turen gick jag bara nära.

Flisan var genomgående bra. Provade att bocka till lite i en travövergång men jag straffade det fort och lätt. 😦 Belönade fort med godis. Känns sådär att straffa men men…

Vi tränade att Kerstin gav henne godis från hästryggen, det tyckte både unge och häst var kul 🙂 -Man får ingen morot om man vänder sig om fast ungen inte sträckt sig fram och sagt ens namn 😉

Vi höll hästen sysselsatt med en del tempoväxlingar men Kerstin jobbade mest med sig själv att våga låta hästen skritta på i raskt tempo på lång tygel. I bland är bästa sättet att kontrollen att våga släppa kontrollen.

Gick en extrasväng till en ganska brant backe, där fick de trava upp några gånger och skritta sakta med sänkt huvud neråt. Bra muskelträning och hästen fick ta i ordentligt.

Flisan var bara aningen varm när vi kom hem så det kändes som en perfekt träningsrunda.

I morgon ska jag ta henne till ridhuset för tömkörning och galopp.

Planen är att jag ska tömköra henne ordentligt två gånger i veckan och Kerstin rida i ridhuset en gång samt rida ut två eller tre gånger.

Kerstin berättade att hon hade tänkt att det var hennes fel att hästen gjorde som den gjorde i går. Och att hon tänkt att om vi inte skulle hitta Flisan så vore det hennes fel att hon var borta….. När jag tänker efter minns jag att Kerstin sa förlåt till mig när vi började springa efter hästen i går…jag tänkte ju inte på det då. Nu har vi pratat om det och jag tror och hoppas att hon inte längre tar skulden på sig. Vad säger man? Älskade unge!

Annonser

Responses

 1. Skönt att turen gick så bra den här gången.
  Det verkar ju vara lite som med våra hudar, har man tid så hittar man på något…….. Händer det roliga saker ”hela tiden” så är man mer uppmärksam och väntar på mer kul 😀
  Bra tänk du har tycker jag!

 2. Goa fina unge! Snart 8 år…

 3. Skönt att det gick bättre idag!
  Jag tycker inte att det är ngt konstigt alls att man väljer att straffa en häst ibland(sålänge det inte går till överdrift, såklart). Det är ju betydligt farligare att ha en crossoverhäst än en crossoverhund..

 4. Lilla Kerstin!! Inte lätt alltid…

  Jag tror faktiskt på mängdträning när det gäller sånt där. Ha lilla pållen ute och borta från sin hästkompis mycket och ofta. Så det hör till vardagen liksom. Sen kan jag ju tänka också att hon borde få lov att rasa av sig lite och sträcka ut osv. ibland. Kanske som du skrev innan ta dit nån som klarar av det att rida henne då.

 5. Vilket bra träningsupplägg! Kul att det gick bra under promenaden. På sätt och vis var det väl bara positivt att hon brallade lite i igångsättningarna till trav? Det blev säkert lite lugnare, du hade en chans att parera och lilla K fick säkert nyttig balansträning?

  • Visst går det att se positivt på det! Tack Martina!

 6. Ojoj, stackars lilla K. Tur att ni fick det missförståndet utrett!
  Bra jobbat idag! Tror att er häst talar om med hela kroppen att hon är frisk, pigg o vill jobba!
  Ditt träningsprogram låter bra, ni gör det bästa av rådande förutsättningar helt enkelt! Och skickliga små ryttare som har tid och kompetens att rida till små B-ponnys, det kryllar det inte av någonstans. Tror inte det ger nån effekt att nån kommer och ridern henne enstaka tillfällen.

  Har ni några bra skogspartier där ni kan klättra runt, rida slalom mellan träd och ”traila” över stockar?
  Bästa bot mot bockning brukar vara att driva på framåt, men det kanske inte lilla K fixar ännu?
  Om du straffar, ha inte för bråttom att belöna direkt efteråt. Risken är att man belönar ”att ha blivit straffad”, det ger fel effekt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: