Skrivet av: bacillen | torsdag 26 februari, 2009

Rodeohäst och slask

Ridhuset med ponnyn i dag igen. I början var det snudd på magiskt. Kerstin red så mjukt och fint och satt nästan som gjuten i den korta traven. Halter och halvhalter och volter såg finfint ut.

Så fint att mamman blev övermodig och tänkte att när hästen är så lydig och fin och tösen så fylld av självförtroende så passar det bra att försöka med lite galopp. Bad idea!

Hästen busar bara med lilla K när hon försöker fatta galopp, inget snyggt alls. Kerstin flög av två gånger och hamnade på sniskan hundra gånger. Vi slutade nämligen inte när det inte funkade utan mamman tänkte att det ska nog gå med lite envishet. Men nej, vi fick ge oss till slut.

Vi avslutade med trav och lättridning några varv på volten, då slappnade hästen av igen och gick så där jättefint igen. Skönt att avsluta bra i alla fall.

När jag nu nyktrat till lite och ser saken i ett annat ljus inser jag att det inte var smart att låta en stallmodig, vårrusig ponny få galoppera med totalt oerfaren tös….. Vi fortsätter nu istället ett bra tag på den inslagna vägen med bra ridning i kort trav, att fullt kunna behärska hästen i skritt och trav. Sedan, i sommar eller så, kanske läget kommer för galopp. Kerstin som inte blev speciellt ledsen eller rädd i dag, mer än när Flisan lyckades knocka henne med halsen, tycker att uppskjutna galopplaner låter kanon 😉

Ja jösses, det är verkligen inte enkelt….

Jag vet inte hur det är med er men jag är lite(läs görmycket) less på slasket. I dag regnade det först, sedan föll snöflingor stora som handskar. Sedan regn igen. Resultatet: slask beyond everything…. Maken gav mig hopp och sa att det enligt det norska vädret ska bli 8 grader varmt nästa vecka (fast nu står det 4 grader….de  ändrade sig visst. Skit!). Hoppas hoppas ändå, för mig veterligt överlever inte is och snö och slask så länge i såna temperaturer.

Annonser

Responses

 1. Du känner ingen liten tjej som är mer rutinerad än K, och som skulle kunna få igång galopparbetet på hästen?

  Jag hann också se den där 8°-prognosen igår, men nu är den radikalt ändrad ser jag. *suck* De verkar vara bättre på korttidsprognoser, timme för timme, än de längre varianterna för de verkar sällan stämma…

 2. Du har inga planer på att jobba flisan mer från marken? Lägga in trav och galoppövergångar när du longerar och se om hon gör likadant då? Får du bort det när du longerar så kan du ju sätta upp lilla K och låta henne sitta på när du sätter Flisan i galopp från marken?

  Jag tror i alla fall (som ovan) att du skall få hästen att galoppera, med eller utan lilla K, gärna med en rutinerad ryttare som kan lära Flisan av med bocksprången i galoppfattningen. Jag tror att det spelar mindre roll om du sätter upp lilla K nu eller i sommar, hästen kommer nog att bete sig likadant.

 3. Jag tycker att ni kämpar på bra både mor och dotter! Du kommer säkert på någon bra ide´att komma vidare i er träning. Första steget är att bli medveten och börja fundera att det vet jag ju att du har gjort:D
  kram

 4. p.s Jag vill också få en sådandär snygg profilbild. Hur gör man?

 5. Även fast resultatet kanske inte var det bästa DEN gången tror jag ändå det var bra att ni fick prövat. Jättebra att K inte blev rädd, och jag tror att du vet när det börjar bli läge att göra nästa försök.

  Kul att du börjat med rutan! Det är ett jätteroligt moment tycker jag, med både fart och fokus i samma paket liksom! Skit samma om man ska tävla eller inte, jag vet ju inte heller, men f-baskat kul är det! Kram!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: