Skrivet av: bacillen | tisdag 24 februari, 2009

Ridhusridning och ridhusträning

Lilla K och Flisan och jag tog en sväng i ridhuset. Flisan har stått nästan helt i några veckor. Snön, sportlovet och allmän brist på ork har ställt till det…. Men nu ska hon(vi) i gång igen. Kerstin var peppad och hade först ganska liten förståelse för att hon inte kunde rida på som vanligt. Det är helt enkelt så kul att rida att man vill hålla på länge!

En hel del fin ridning blev det i alla fall under den halvtimme vi var där. Vi tränade på nedsutten trav med halvhalter och halter. Gymnastiserade över några bommar och tränade ridvägar. Flisan, som kan vara busig ute på ridturerna, är som en dröm i ridhuset och hela min unge skiner som en sol! Lilla hästen blev lite varm och svettig och fick fleecetäcke och stå inne några timmar på eftermiddagen. Skönt att vinterpälsen börjar lossna nu!

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Kråka var ju också lovad ridhusträning så när stallet var avklarat återvände jag.

Krax var så glad och härlig. Allt fungerade!

Inkallning med bra fart. Hon la sig ner och kollade in underlaget en gång när jag lämnade henne 😉 Men sen begrep hon.

Baklängesfot med ställande börjar komma sig. Jag kanske har börjat lite fort med kommando men jag tycker det är så kul så jag kör på. Efter en stund fick hon upp farten och ställandena blev riktigt stunsiga. Nästa gång ska jag dock hålla mig från kommando och köra på med frivillighet.

Platsliggning med hakan i backen i hästbajs var ju alldeles nytt. Faktiskt gick det helt okej! Det svåraste var inte alls att inte nosa…det svåraste var att det hoppade skator på ridhustaket och att det då och då rasade snö utanför. De störningarna fick henne att lyfta hakan men hon låg kvar. Tränade några pass på 30 sek till 1 1/2 min. Jag gjorde också flera lyckade återgångar med uppsitt, detta tränar vi separat på än så länge.

En tjuvstart på apporteringen, men de tre följande blev så bra att allt är förlåtet! Bra fart och bra grepp plus snygga ingångar och fina avlämningar.

Ja det var väl allt vi gjorde. Underbara Kråkan som tycker det är så kul att träna och som gör mig till en bättre hundtränare!

Nu ska vi se film!

Gnatt

Annonser

Responses

 1. Vad roligt med så bra träning! Bra jobbat!
  Det är väl klart att en Kråka har svårt för skator*fniss*
  kram!

 2. Lyckos er som har ett ridhus att träna i. Å andra sidan skulle väl mina labradorer itne kunna motstå läckerheterna i underlaget.

 3. Med HAKAN I HÄSTBAJS? Blev det övning ”ställande i duschen med rinnande vatten” som nästa moment då?

 4. *fnissa*
  ”vårt” ridhus är väldigt rent. Dels är det inte massor av trafik där, dels mockar man undan så fort ens häst skitit i sanden….så det finns minimalt med läckerheter 😀
  Så nä, kraxet behövde inte bada efteråt, bara lite extra spring i snön så var hon fin igen! Grönisar har sjukt bra päls, inget fastnar!

 5. Ja hundarna ger oss bra erfarenhet. Jag hoppas att jag också kan säga någon gång att Kiwi gör mig till en bra hundtränare, nått om hur man tränar på allt annat utom lydnad kan jag ju nu i alla fall *skratt*.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: