Skrivet av: bacillen | måndag 23 februari, 2009

tråkigt och körsång

Gah vad jag haft tråkigt idag. Men samtidigt var det skönt att inget göra, varken idag eller i går. Kanske blir det roligare i morn!

Fast jag ljuger lite…jag har gjort nåt i dag. Familjen har varit i Borås. G och jag ska på en stor körresa i maj och det är mycket musik som ska pluggas in. Gemensamma körövningar anordnas här och där och i dag var vi i Borås. Vi ville inte lämna ungarna hemma så länge så de följde med och vi passade på att gå ut och äta innan, mysigt.

Körsången var härlig men svår! Jag ser fram emot resan så mycket! Tänk 900 körsångare…

Lite har jag tränat kraxet nu på kvällen. Den vanliga platsen för maten. Tråkigt nog har vi fått ett litet bakslag. Hon har börjat ljuda. Jag trodde det var att hon var så himla hungrig och tränade i dag lite annat innan för att dämpa det värsta. Men det kom ljud i alla fall, precis före 3-minutersstrecket. Jag felade och gjorde om men då kom ljudet mycket tidigare…. Hur gör jag nu då??? Gå tillbaka till mera värdeladdning på korta tider med mer omvänt lockande???

En annan galen sak är att vår snurr med kommando ”runt” has backfired litegranna… Hon älskar den och bjuder den som en galning istället för ingång…eller vad sägs om tre vilda varv snurr och sen ingång?(med sonen hysterisk fnittrande i bakgrunden…)  Från och med nu premieras inga frivilliga snurranden…kommando gäller. Upptäckte också att jag inte har tillstymmelse till signalkontroll på ingångar… *sucka* 😉

I morgon ska jag åka ner till ridhuset och köra lite. Vi ska främst leka och ha roligt. Vi ska träna hakan i hästbajset(spännande!! 😉 )Träna snabba inkallningar och ställande under gång. Apportering med signalkontroll utan tjuvstarter ska vi ha också 🙂

Hej hopp!

Annonser

Responses

 1. Ja det gäller att tänka till lite när man lär in trix, och funderar över vilka konsekvenser de kan få på lydnadsplan. *sa hon som talar av egen erfarenhet* 😉

 2. Mara hälsar att hakan i hästbajset är helt onödigt. Det är klart bättre att bara svälja allt hästbajs och diverse annat sågspån/torv etc. som finns i underlaget.
  Märkligt hur marknivån liksom kan sjunka en bit runt min hund på 3min… 🙂

 3. Det där med ljud är ju inte kul…
  Hur har du gjort – alltid belönat efter 3 minuter? Känner hon på sig att nu snart, nu snart, nu snart?
  Jag kanske skulle gå tillbaka några gånger och belöna innan hon hinner börja ljuda, och kanske framför allt belöna oregelbundet – ibland efter 30 sek, ibland efter 5 minuter, så att det aldrig finns någon ökad förväntan just efter en speciell tid?

  Tror även som du säger, att det kan vara bra att värdeladda lite mer, men att man även där är noga med att belöna oregelbundet, så att hon inte får för precis ALLT.

  Svårt är det hur som…

  Kram!

 4. Jag håller inte med Lina. När man får ljud så ska man inte värdeladda mer- snarare mindre. (Större värde = större frustration = mer gnäll)
  Jag tror sällan att hundar förstår att de smågnäller och då är det svårt att fela dem. Jag tror istället på att låta hundarna koncentrera sig mera.

 5. Tack för era tankar.
  Jag tycker inte att jag belönat mycket just vid tre minuter, däremot har jag kanske ökat tiden lite statiskt….Ska i fortsättnigen variera bättre.
  Jag är rätt säker på att Kråkas ljud är medvetna…det är inte gnäll eller pip utan klagande grymtningar hon kör med.
  Men jag tror på att öka koncentrationen!
  Jag vet ju heller inte om ljuden hänger med ut, just nu finns de inne i köket vid matskålen. Jag ska köra lite utan extern och se vad som händer.
  Vi jobbar vidare!

 6. *fniss* Jag ser kraxet framför mig då hon snurrar och snurrar. Signalkontroll på ingångar….Oj då här har du en till!
  Jobbigt med ljudandet …Jag tror säkert att du kommer på en bra lösning! Jag hade gärna varit med i ridhuset, synd att jag jobbar och har en tid att passa:(
  kram

 7. Kul med körsång… flera år sedan jag sjöng i kör och saknar det. Hundar och barn tar mycket tid! 🙂 Vi hade en grönis en gång.. hon var tuff och mjuk på samma gång. Gjorde allt till hundra procent (110%)!! 😀
  Nu har vi hundar som inte är lika krävande men tittar alltid en extra gång när jag ser en belgare!

 8. Det positiva med att ha ”tråkigt” är att det är lättare att ha roligt!

  Jag har precis blivit överöst med pussar av en 4 månaders Kråka/Pejla/Schäferblandis – urhärlig!

 9. Hahaha! Jag ser framför mig hur Kraxet formligen snurrar sönder moment bara för att hon har så kul med snurret. Xinga gjorde precis likadant när jag började lära in det tricket. Hon snurrade vansinnigt fort och så stannade hon och tittade upp på mig med tungan ute och galen blick. 😀
  Hur jobbigt det än är så måste man ju säga att dom är charmiga mitt i sin galenskap. 🙂
  Sen vet ju jag att du fixar till det där ganska fort, du är så duktig med ditt lilla krax! 🙂
  Kram påre!

 10. Usch, inte ljud!! Jag har tyvärr ingen hjälp att ge som du kanske förstår. Kul med kör, och så många sen! Måste vara en mäktig känsla, kom ihåg att skriva om det tack 😀 .

 11. Med tanke på värdeladdning eller ej – vad menar ni med det egentligen? Kanske inte menar samma sak kom jag på 🙂

  Jag menar egentligen att gå tillbaka och belöna oftare, med högre frekvens. Men självklart inte om hon ljudar, och självklart inte med för het belöning 🙂

  Hur som är jag säker på att du löser detta!

  Kram

 12. Med värdeladdning menar jag nog att dels ska det bli värt mer att ha hakan i backen, jag ska belöna oftare för att hon bara lägger ner hakan. Dels ska hon inte veta när belöningen kommer, om tio sekunder eller fem minuter, alltså pingponga tiden mera. Hon ska dock inte höjas i intensitet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: