Skrivet av: bacillen | tisdag 3 februari, 2009

Kråkträning…

…på klubben.

Vi tränade:

Inkallning, Hela inkallningar. Det gick hyfsat, jag märker att farten kan bli högre. Ingångarna funkade bra, fast med liten tendens till att ”knö” på mig, bushunden…

Ställande under gång Först fångade jag frivilliga ställande framför och började röra mig bakåt. Sedan  la jag på kommando så smått. Vill verkligen få fart på det nu.

Apportering Både ettans och appellens. Att sitta och hålla apporten går lysande. Kråka verkar dock vara halvblind för hon börjar nosa efter apporten där ute 😀 När hon hittar den greppar hon bra och kommer bra in, kanske bör jag öka farten lite där också. Ingångar med apport är bra.

Hopp-sitt-hopp Började att förstärka springa till tasstarget och lade den sedan bakom hindret. Jag vill få ut henne lite längre bakom hindret. Kommenderade sedan sitt, som börjar funka fint.

Transporter Jag tycker hon är ganska bra med mig. När hon blir trött mot slutet blir det segare och mer stå och glo i halterna. Men överlag bra energi och attityd.

Lek Vi leker bra! Kråkas egna turneer med leksaken har klart minskat! Hon kampmorrar 😀  Lite störningskänslig fortfarande, mer träning på märkliga platser behövs!

Hakan i backen Lade en sorts plats med andra hundar. Jag stannade hos Kråka och hoppades att hon skulle bjuda ”hib” vilket hon gjorde på direkten! Jag lämnade väl ca 7 meter men inte lång stund. Belönade ganska frekvent. Vet inte riktigt hur jag ska fela henne när hon lyfter…Gå tillbaka och lägga om, eller lämna om bara, eller vänta ut henne bara?? Kom gärna med förslag och ideer!! Jag är hur som helst supernöjd med hur det gick!! Kråka var inte ett dugg brydd över de andra hundarna eller folket, att ligga och fokusera på sig och sitt verkar funka bra för flygfågeln! Vi fortsätter hemma med att bygga värde för att ligga med hakan i backen och att ligga även om det störs väldigt. I går störde Bacillen. Han hoppade efter godis och tramsade bara 50 cm från Kråka med hakan i golvet 🙂

På klubben var det några fler som tränade och efteråt blev Maria och jag bjudna på kaffe. Mycket trevligt! Det är en himla go klubb, men det finns svårigheter. Ingen vill ta på sig ordförandeskapet och man letar efter ny plats att ha klubben på. Inga små problem.

I kväll är det kör. Vi ska gå dit. Jag kommer att frysa ihjäl.

over and out 😀

Annonser

Responses

 1. Va ni är flitiga med träningen. När jag är iväg och tränar hinner jag bara 1 eller 2 moment. Måste skärpa mig 🙂 Det märks ju att er träning ger resultat.

 2. Tina, just det är något som jag nyss skärpt mig med. Tidigare tränade jag också få moment per tillfälle men har nu ökat, det funkar fint, jag tror att jag kan öka mer ändå! Sen kanske man får variera även det..?

 3. Men vad ni har kommit igång!! Heja er, jättekul ju! 🙂

 4. Kul att ni kommit loss i er träning!!

  Tröttheten efter ett tag är helt klart något som man får träna på, har jag märkt genom att köra långa pass ibland. Speciellt i brukset och speciellt med Kata. PansarHeelern blir inte alls så trött (längre?).

  HIB- ah, jag vet inte… men jag hade nog inte kört felsignal på ett moment innan jag har satt kommando på det. Alltså väntat ut henne än så länge.

  Ni ska inte ner och träna runt gbg-trakten nästa vecka måntro, det var ett tag sedan!

 5. Vad kul att det går framåt med lilla Kråkan. Perfekt att hon kan sköta sitt och strunta i de andra. 🙂 Go Girls!

 6. Ni avancerar verkligen, kul! Du verkar ha fått flyt i träningsupplägget.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: