Skrivet av: bacillen | lördag 17 januari, 2009

Ju fler klickertränare…

Desto bättre träning??

Ja det tror jag 😀 Roligare blir det helt klart!!

I dag samlades 7 klickertränare i lerum för träning och hundsnack.

Kråka var taggad och vild. Hon hade lite svårt med andra hundars lek och spring men det ordnade sig när vi kom igång med träningen.

Ida hjälpte oss att klicka för bra position i fritt följ. Kråkas position har ju felat en del(på grund av taskigt satta kriterier) men nu har jag skärpt mig det senaste och det har visst givit fina resultat, hon går mycket bättre och jag kunde lägga till vänstersvängar igen. Nu ska uthålligheten ökas igen med den fina positionen. (Förresten, är högersvängar verkligen obligatoriskt? 😉 )

Framförgåendet existerade inte i dag. Jag får träna mycket mer innan jag försöker bland hundar och fok tror jag…

Ställande under gång är på gång 🙂

Det bästa med att träna tillsammans är, förutom de braiga tipsen, att få hjälp med att pausa. Att någon säger ”nu har hon jobbat bra, pausa!” Tack Ida!

Vi minglade lite försiktigt runt de andra hundarna på slutet och det klarade hon jättebra!

Kråka fick också leka i dag, först med Ida, det gick strålande. Kråka tog i och kampmorrade till och med ihop med Ida(vildaste lektjejen!) Sedan lite senare provade vi att leka med Louise, men då strejkade kraxet och kom aldrig igång. Tänk så olika det kan bli.

När vi tränat oss nöjda packade jag och Maria ihop oss i min bil och åkte till huveröds för hundmatshandling. Kråka väger mäktiga 20,8 kilo, vilken flugviktare! 😀 En påse goda kex och ben inhandlades också. Kråka försökte som vanligt lite försynt snatta ett och annat där inne….en tjej med schäfer såg det och skrattade gott åt det, för hennes hund stod också med snoken helt nere i en hink med hundkex 😀

Vi kom nästan hela vägen hem till Maria när hon kom på och hojtade högt att hennes bil står kvar i lerum!!! Vi asgarvade och fick vända. Tur att vi kan skratta åt det mesta!

Jag hade handlat semlor..vilket visade sig rätt överflödigt(men gött) för när vi kom fram hade P bakat smaskig äpplepaj. Meeeen kalorier kan man ju inte få för många av så vi åt glatt först paj och sedan när vi planerat kurs åt vi semla *buurp*

Kurs ja… Maria och jag ska hålla klickerkurs på Alingsås BK i vår. Askul! Men kräver så klart planering. I dag har vi satt första spadtaget i marken och planerat en del.

Efter den socker och tjötchocken 😉 åkte jag hem till den ihärdigt väntande familjen. Vi har käkat tacopaj och nu väntar snart mys i soffan. Kanske kör vi en vända singstar också…i går kväll körde vi hela ABBA singstar, hysteriskt kul! 😀

I morgon ska jag träna igen. Jag känner för att kolla igenom alla delar, de vi har. Spännande!

Annonser

Responses

 1. Tycker du ska vara supernöjd med ff och med de ställandena, hon greppar fort och håller fokus när du börjar höja svårighetsgraden lite. Tack för goa ord i min blogg! =)Ni är lika duktiga ni!

 2. Högersvängar!!! Vad är det?? och obligatoriska nä nä inte för oss iaf:D
  Ja en sockerchock var nog vad det blev men gött och trevligt hade vi!!
  kramar

 3. Åh vilken kul träningsdag, du är avundsjuk på mig. Jag då, jag har inga träningsvänner (här uppe måste jag ju lägga till)!!! Det är dags för semla nu ja, mums. Vi har bageri i backen…hmmm.

 4. Gud så avis jag blir , ett helt gäng med klickertränare- jag får försöka trolla mig dit på något magiskt vis – och så svenska semlor då !! *mums*

  gott nytt 2009

 5. Jag såg att du ska gå klickertränarutbildningen, det ska jag också :D!

  Kul att ni ska hålla klickerkurs, jag tror att du passar jättebra till det.

 6. Jag såg filmen igår – så roligt och så duktiga ni är!

 7. Vad roligt att ni har fått ihop ett riktigt klickergäng! Spännade att ni skall hålla klickerkurs, det kommer att gå galant! Du är så duktig med Kråka, bra gjort av henne att kampa med Ida.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: