Skrivet av: bacillen | fredag 19 december, 2008

Julavslutning

Och jullov, härliga ord!
I går var vi i kyrkan på avslutningen och barnen sjöng som vanligt högt och glatt. En vild blandning av julsånger, gamla och nya.
Efteråt var det dags för en tur till stallet för mockning och annat. Hela familjen följde med. Kerstin i finaste finkläderna var lite upprörd över att inte få kramas med Flisan som vanligt 🙂 Jag gillar att ha hela gänget med i stallet, dels hjälper de till med så mycket och dels är det trevligt. Flisan är en del av vår familj nu, det märks så tydligt. Alla småpratar med henne och gullar, det är så härligt.
Efter stallfixet blev vi inbjudna på våfflor och Moa med familj. En bra tradition att fira skolavslutningar lite extra, det ska vi ta efter.
När våfflorna var uppätna och läggdags närmade sig åkte vi hem och….städade! Vi la barnen och började röja. Ja hos oss måste man röja bland grejerna ett tag innan vanlig städning kan förekomma. Undrar om det är så hos andra? I morgon fortsätter städandet. Det är härligt att göra det fint till jul!

I onsdags var vi på ponnypromenad. Pigga glada ponnysar och fnittriga småflickor. Hundarna var med som vanligt och skötte sig med den äran. Bacillen får man passa lite på, han vill helst gå under Flisan, antar att det är kofösarhunden i honom som talar… Kråka flyger omkring men kommer som ett skott till mig både frivilligt och på kommando. Himla gött att hästarna inte bryr sig om hundarnas spring, vad jobbigt det hade blivit.
I dag ska vi försöka klämma in ett pass i ridhuset med Kerstin och Flisan, hoppas vi lyckas med det.

Annonser

Responses

 1. Mysigt när julen kryper närmare! Härligt med barnasång! Duktiga ni är som städar, det behövs verkligen här också. Vad kul att kunna ha hundarna bland hästarna sådär avslappnat! Det måste vara guld värt! Ta hand om er så hörs vi! Kramar!

 2. Här behövs det ALDRIG röjas innan städning, speciellt inte på barnen´s rum*skämtar stort*
  Lycka till med städningen!
  fredagskramar

 3. Ohhja.. jag tycker nästan att röjning ÄR städning!?!

 4. Ja inte är ni ensama om det fenomenet inte 🙂 och vi har inte ens några barn att ”skylla” på……
  Ha en riktigt härlig jul!
  kram

 5. haha – när vi väl orkat igenom röjet är vi så trötta att vi inte orkar städa…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: