Skrivet av: bacillen | torsdag 16 oktober, 2008

Klickerträning i grupp

Ett litet gäng från klickerforum träffades idag och tränade på SBK’s göteborgsavdelning.

Jag var sen som attan men välkomnades ändå, tur!! 😀

Det var massor med folk och hundar på plan vilket är kanonbra träning för Kråka. Vi stod lite vid kanten och pratade och småtränade och jag tycker att hon var väldigt bra. Taggad men balanserad. Hon bjöd massa sitt och ligg framför mig och jag passade på att klicka och mata för att hon kollade på hundar och folk. Hon var i ett härligt träningsläge som jag väl inte riktigt utnyttjade. Vi pratade så mycket men det kändes viktigt att få göra det när man träffas för första gången. Ja, förresten, Jenny och Sota har vi ju träffat förut men Elsa med Diesel och…ihhh jag har glömt vad goldenherren heter… de var nya för oss.

Jag tränade sitt kvar och inkallning med Kråka. Skulle förstärka sittande framför mig tänkte jag och fick då bara ingångar, jag felade henne massor av gånger för det innan hon satte sig framför mig, tur att hon inte tycker det är jobbigt att bli felad i de lägena. Att sitta kvar funkade bra i den här miljön, Jag hade ju stockholmsbesöket färskt i minnet då hon absolut inte kunde bli lämnad sittande när det var mörkt och otäckt. Men ikväll funkade det bra! Ska fortsätta ta med alla moment ut i märkliga miljöer, jag märker att det är vår stötesten och den ska vi förstår besegra!

Kråka var som sagt verkligen härlig där i början av kvällen! Jag borde nog med facit i hand ha nöjt mig med den träningen. Men det är ju så kul, jag kunde inte låta bli att köra ett pass till efter att hon fått vara i bilen en stund. Då hade lamporna slocknat på plan och eftersom vi inte visste hur man tände fick vi flytta ut på gruset där en gatlykta lyste upp lite. Kråka var inte lika taggad då, kanske trött… Jag ville prova hopp-sitt-hopp i den miljön och det gick inte som det brukar. Jag fick gå tillbaka och plocka isär lite innan det funkade ordentligt. Gjorde också några apporteringar med en lånad apport, det gick helt okej. Hon tappade bort den bland löven och sysslade med annat en stund innan hon kom ihåg vad hon skulle göra. Inget tuggande och galopp in.

Jag blir en dålig tränare i vissa lägen. Jag pockar på Kråkas uppmärksamhet istället för att låta henne ta kontakt med mig. Detta har lett till att hon ofta blir stående och inte tar något eget ansvar för att komma till mig för att träna… jag vet ju att jag inte ska göra så men det är så himla förstärkande för mig att locka på henne och hon blir förstärkt i att stå och hänga.. en dålig cirkel helt enkelt.. 😦  Detta måste jag bli mycket bättre på! I början ikväll, när kråka var taggad var jag också duktig på att förstärka rätt och inte påkalla hennes uppmärksamhet. När hon var lite tröttare och jag med troligen, blev det genast sämre.. Jag borde faktiskt inte ha tränat det sista passet, utan varit nöjd med hur bra hon gick i början.

Så, jag är glad för att Kråka klarade av att träna riktigt nära nya hundar och människor. Hon klarade mörkret och skuggor fint. Det small några gånger på avstånd, det reagerade hon inte på. Hon var taggad och i rätt träningsläge länge i början. Hon lekte görbra och intensivt!! Duktigt hund!!

Jag är inte glad för att jag inte hade hjärnan med mig och struntade i andra passet. Och för att jag föll för frestelsen att pocka på kråkas uppmärksamhet.

Kul att träffa klickernördar var det och jag tror att vi kan bli en bra liten grupp!!

Annonser

Responses

 1. Så kul med en liten klickergrupp!!:)
  Det är inte alltid så lätt det där med att sluta i tid. Härligt att ni jobbade så fint tillsammans i början av träningen.

 2. Låter jättekul:)
  Vågar man, vinner man!!!! (Det är väl så de säger;)
  Du vågar så mycket så du kommer bli en storvinnare
  tror jag!
  Ha en trevlig och solig dag:)

 3. Alltid lätt att vara efterklok. Man glömmer lätt när man själv är träningssugen.

 4. Hej! o tack för grattis!! Nu var det ett tag sedan jag såg dig på klubben…eller så har vi bara gått om varandra. Ha det gott! Ingela, Cosby & Wilde

 5. Ja alltid ska man göra nått fel, känner igen det där. Men va kul med klickerträff, får ta och fixa en här uppe…om det finns några.

 6. Hej på er!
  Så kul och spännande att läsa om era träningspass. Glad att läsa om att Kråka ignorerade skotten:-) Att kunna sluta ”när det är som bäst” är en svår konst (som man kanske aldrig lär sig fullt ut), men låter ändå som en fin träningsdag. Heja, heja! Ni är definitivt på rätt väg.
  Syster Jean har i dag spårat, tränat uppletande och budföring. Allt gick kalasbra;.)
  En fortsatt fin helg
  önskar
  Anne med flock


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: