Skrivet av: bacillen | söndag 14 september, 2008

Spårdag och provlastning

Med anledning av att vi inte kom med på appellspårkursen på klubben så drogs det ihop en spårgrupp. Några tanter med rottweilers, en tant med liten hund, en tjej med luddig sak och så Maria med Hera och jag och Kråka(inte tanter).

Första träffen var idag.

Jag la ett 350(hade stegräknaren på) meter långt spår som fick ligga i två timmar. Det hade två pinnar och två lådor med godismat.

Kråka spårade strålande! Som en rem fram till pinne ett som plockades snyggt, sen kort därefter låg pinne två och kort efter den låg första godisburken. På så sätt blev det snygga pinnplockandet förstärkt av godisbelöningen. 🙂 Det fortsatte fint fram till slutet som blev lite flaxigt, men burken hittades och efterfesten var uppsluppen!! 😀

De andra hade inte spårat förut, utom tjejen med luddet(det var en shappendoes) som var vana viltspårare men som nu ville träna även personspår.

Både M och jag hjälpte till så gott vi kunde när nybörjarspåren skulle läggas. En del körde med godis i spåret och en del körde med bara ett slut. Jag föredrar spontanspår med bara ett kul föremål i slutet för nya hundar.

Tror att alla hundarna spårade helt okej och att alla mattar blev peppade att fortsätta.

Hur peppade vi är att vara med i gruppen vet jag inte riktigt… Det var halvkul(läs besvärande) att nästan behöva leka nån sorts spårinstruktör… Men det sociala är trevligt och viktigt också, så vi hänger med några veckor till och känner efter.

En grej till är att de verkar ganska ovilliga att träna närmre mig, de är många från samma lilla ort(läs håla) och tycker det är bekvämt att inte behöva åka långt, vilket jag förstår…. Jag har 40 minuter i bilen dit och tycker väl inte att det vore för mycket begärt att vara här så där var sjätte gång, eftersom vi är sex i gruppen.

Nå, vi får se hur det blir.

Efter avklarade spår och fika följde Kråka och jag med Maria och Hera hem. Vi blev bjudna på god lunch och sen kunde vi förstås inte låta bli att träna lite 😉

Tränade frivilligt hopp över brukshindret mellan oss. Kråka var vild och flygig, råkade faktiskt flyga bort en gång….det luktade nog lite grannkatt i buskarna! När hon väl hoppade gjorde hon det gärna. 🙂 Fick också kattspanardamen att fokusera på mig och framförmappen, lite svårt att byta från sitt som vi tränat en hel del stimuluskontroll på.

Det blev en heldag!

Jag kom hem och fick middag, men direkt jag tuggat och svalt var det hopp in i bilen för att åka och hämta en hästtransport. I morgon ska vi köra Flisan till veterinären för hältutredning. Läskigt men samtidigt lite skönt.

Vi provlastade och hon klev glatt upp och åt godis. 🙂

Nu har vi kollat på TV en stund…. ”Hål i väggen” En japansk programide som är helt vansinnig…men kul 😀

Annonser

Responses

 1. Vaddå håla??;)
  Lycka till med Flisan imorgon!!!

 2. Håller tummarna för Flisan…

 3. Hihi va du skriver roligt. Personligen förstår jag inte varför man ska spåra i grupp mer än för den sociala biten då. Det fina med spår är att man kan träna alldeles själv, den kan det vara bra att ha en grupp som träffas ibland och lägger spår åt varandra.
  Visst var hål-i-väggen kul. Över förväntan.
  Kram
  Tina

 4. Absolut är det mest för det sociala man träffas och spårar tillsammans, du har helt rätt Tina! Jag ska inte va så skeptisk! 😉

 5. Men nu måste det väl ändå vara dags för apellstart?!

  Allt måste ju inte vara perfekt (speciellt inte i apellen- där klarar man sig ofta trots en hel drös missar). 19 Okt i angered?

  Du får gärna komma hit någon dag och kolla på lägenhet/äta bullar/spåra på vall!

  Och jag kan ta mig uppåt också.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: