Skrivet av: bacillen | lördag 6 september, 2008

skogsspår

Jag måste blogga lite mer idag. Mysla brukade kalla det för mina maratonbloggar när jag gjorde långa eller många bloggar på en gång, idag är nog en sån dag. 😀 (Men missa för allt i världen inte fotona i tidigare inlägg 😉 )

Hussen(Han, världens bästa) gick ut ett spår till Kråka. 200 meter och två godisburkar som apporter. Liggtiden blev drygt två timmar.

Kråka spårade helt utan tvekan. I spårkärnan hela tiden utom två gånger när hon valde andra sidan om träd.

Vid godisburkarna blev hon görglad och glufsade i sig. Jag såg tendenser till bytesförsvar i en rynkad näsa lite snabbt, men det är bara bra! Skitsött! Målet får gärna vara så himla viktigt ett tag! När godiset var slut fortsatte hon på spåret utan tvekan eller fundering. Två mjuka 90vinklar funkade så fint så fint.

Jag är jättenöjd med allt utom tempot. Det går lite långsamt. Men på vägen hem genom skogen fick jag en ide om hur jag kanske kan jobba på det. Hussen hade börjat på ett spår men kommit på att han skulle snitsla så han hade plockat upp godisburken han hunnit lägga ut och börjat om. Kråka var lös och hittade början på det spåret, kutade i bra fart med snoken i backen ända bort till platsen där den burken hade legat(cirkus 75 meter). Så jag tror att jag ska lägga några korta spår med burk i slutet och låta henne frispåra! Kanske kan det öka både fart, motivation och självförtroende. Jag har en plan! 😀 😀

På måndag ska jag ha privatträningstimme i lydnad för Lena (canis göteborg) Maria och jag ska dela på en timme. Det ska bli så roligt och inspirerande!

Annonser

Responses

  1. Jodå, det gick inte obemärkt förbi det som hände!
    Kul med spår 🙂

    Jag har upptäckt att jag har en hund som blåser fram så snabbt att hon missar hela spåret ibland;)

  2. Jag är mest imponerad av den väldresserade hussen! 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: