Skrivet av: bacillen | torsdag 28 augusti, 2008

plats i trädgården och äggslakt

Jag tog Kråkas färskmat och använde som avståndsbelöning i skål. Så fick hon ligga en minut och på -Ja! springa och äta.

Sen två minuter och slutligen tre minuter.

Under treminutaren gick hon upp en gång. Det såg ut som att hon helst plötsligt bara glömde vad hon gjorde och gick för att kolla en grej…. 😀 Men jag gick tillbaka och la om och nollade tiden, sen gick det fint.

Tror det blir bra att börja om med att ligga här hemma och sträcka tiden. Så tar vi med skålen med gotta till klubben om ett tag och kör där.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Äggslakt

Någon eller några hackar sönder våra ägg. Under en lång period nu så får vi knappt några ägg alls, vilket blir dyrt och ledsamt i längden.

Vi har funderat på vem av hönsen det kan vara och faktiskt så har tuppen varit den mest misstänkte. Dels för att en gammel klok bonde sa att det var vanligt, dels för att vår tupp blivit iakttagen bärandes ett tomt äggskal. X-(

Så kom min svärmor på den briljanta iden att stänga in tuppen i en bur för att se om äggen förblir hela. Nu har han suttit inburad några dygn(deppad och rädd) men det blir inte mycket helare ägg.

Så!! i går!! Såg jag två skator flyga ut ur hönsgården eller hönshuset!! AHA! tjyvar!

För att säkert få veta så ska min make, ni känner honom också som ”prylnörden”, montera upp en webbkamera i hönshuset och ta tjyvarna på bar gärning.

Om det är skatorna blir det en svår nöt att knäcka hur vi ska hindra dem. Att klä in hela hönsgården i billigt blått frukträdsnät är fult och ohållbart på vintern med tung snö. Att köpa finmaskigt hönsnät och klä med blir svindyrt och jobbigt.

En annan utväg är att fråga grannbonden om han kan komma och försöka fimpa några skator med hagelbössan.

Boet som är i apeln ska i alla fall rivas, om de är de skyldiga.

Livet på landet asså… fåren är snälla i alla fall 🙂

Annonser

Responses

 1. Generellt är jag både vegetarian och mot dödande av oskyldiga djur, men SKATOR, alltså… De gör så mycket skada även i vanliga villaträdgårdar. De drar sig inte heller för att attackera småbarn med glittrande leksaker i handen, vilket stackars O fått erfara… Fram med bössan, mwuuaahahaha!!! :o)

 2. Tur att det inte är kråkor. 😉
  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=857&a=441402

  Hoppas ni släppt ut tuppen nu då?

 3. Tuppen är fri!
  Och Kråkan här hemma är på min sida som tur är!
  Men skatorna alltså, himla smarta fåglar ju…

 4. Hahaha, alltid finns det någon anledning att köpa nya prylar 😀

 5. Jag gillar skator jag. Men mest deras underbara läte, inte det högljudda nu utan småpratandet. De låter underbart! Om ni inte tycker samma så kan ni inte ha hört det 😉 . Men synd om äggen så jag håller med om att det kanske är bäst för husfriden att de försvinner.

 6. Madelen, skatorna har varit väldigt välkomna i vår trädgård före det här! Precis som du gillar jag deras tjatter. Men nu, nu är de billiga! 😦


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: