Skrivet av: bacillen | måndag 18 augusti, 2008

djurpark och sista semesterhelgen

I fredags var lilla K och jag på Borås djurpark. Jag gillar inte djur i bur egentligen men djurparken i borås är välskött och djuren ser faktiskt glada ut. Utom gepardhonan som har ungar, hon ser nervös ut.

Kerstin var underbar. Hon är en härlig unge. Det är så häftigt att vi delar djurintresset och att hon förstår vitsen med att stå framför en djurinhägnad i 20 minuter för att bara titta. De festa andra barn jag känner hade inte haft varken intresset eller tålamodet.

jag hade nytt minneskort i kamerna och tog en miljard bilder, det kommer dock att ta ett tag att fixa dem, orkar inte just nu.

Det fanns en alldeles ny elefantbäbis som vi dreglade över, tänk att ha en sån hemma va! Fast i inhägnaden intill gick pappsen och då blev man raskt påmind över hur himla stora de blir. Synd.

Aporna är mina favoriter. De är så fina! Orangutangpappan kom fram till glasrutan och satte sig med ansiktet alldeles intill mitt, total ögonkontakt…och helt magiskt. Hans dotter lekte tittut med en jutesäck och var nog det sötaste lilla spöke jag sett!

Vid varghägnet bjöd ungvargarna på en vild jaktlek som övergick i brottning. Men det mest fantastiska av allt, som gav hela kroppen gåshud, var när vargarna samlades hela familjen och ylade tillsammans. Jag fick raskt på mobilen och spelade in, får hoppas att det går att återge en bråkdel av känslan!

Allt på djurparken var kanon, utom getingarna! En av de små otäckingarna stack mig i nacken under kameraremmen. Det gjorde ont men inte så ont som jag mindes eller har inbillat mig under de tjugo åren sen jag senast blev stucken. En stund efteråt gick jag och väntade på den anafylaktiska chocken men den kom inte, jag är inte allergisk nu heller.

På kvällen åt vi skaldjur. jag skulle kunna leva på krabba!

I lördags mådde jag inte alls bra. Om det var djurparken, skaldjuren eller magkatarr vet jag inte, men jag hade göront hela dan.

Söndagen var en bättre dag. Vi åkte till göteborg och köpte gungor och repstege att ha under träkojan. På hemväg stannade vi hos familjen L/K Där fick vi pizza och mysigt umgänge. En skön avslutning på G’s semester!

Kvällen avslutades hemma som alla kvällar under senaste veckan med några avsnitt av Prison break. Vilken bra serie! Och vad bra det är att se på det här viset istället för att vänta en vecka på varje avsnitt.

Annonser

Responses

  1. Alltså, vi är rätt lika du och jag, på många sätt. Tänker på det ibland 🙂

    Blev stucken av en geting förra sommaren, eller om det var sommaren före det. På armen visserligen. Gick också och väntade på allergichock som aldrig kom. Och det gjorde inte lika ont som jag mindes det… för ca 20 år sedan… 🙂

    Vart är alla fina bilder på djuren??


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: