Skrivet av: bacillen | tisdag 29 juli, 2008

Sen sist..

Oj vad kass jag är på att blogga då..

Det är varmt, får man skylla på det?

I torsdags åkte vi till mamma i lidköping för att fira hennes födelsedag på fredagen. Vi började med frukost och presenter på sängen tätt följt av en ordentlig pedikyr och fotmassage. Jag tror det var mycket uppskattat.

Förmiddagsfika med tårta hos min syster och svåger. Sen bad som var underbart!

På eftermiddagen åt vi god mat innan det var dags att åka iväg och hämta Joel som varit på scoutläger hela veckan. Han hade haft det görbra med fint väder och roliga aktiviteter. Det var fint att få hem min lille store kille, och känslosamt.

I lördags kom Tina med familj på besök. Tanken var att vi skulle träna hund när grabbarna åkte på iron maiden-konsert…. På grund av Freddies vätskande dermatit(kunde ju skrivit våtexem här, men divar mig med den medicinska termen 😀 ) och framförallt värmen blev det bara hundprat i skuggan och en skön kvällspromenad. Jag gillar Tina, klok kvinna och duktig hundtränare, underbar helt enkelt! Synd att vi bor långt i från varandra! Kråka klarade hundbesöket bra! Till och med lekte med freddie! De kutade några varv runt huset där Freddie lät Kråka jaga honom, sedan hittade han en boll som lätt konkurrerade ut den knasiga belgaren 😉 Sabina och Kråka är ungefär lika sura så de fick hålla ett bra avstånd till varandra, det gick fint!

I söndags var det dags för höskörd. Vi skördar inget eget men hjälpte våra stallhyresvärdar med deras. En massa balar kördes in, men ändå en bråkdel av förra årets skörd. Vi måste köpa mer hö, både till vår häst och till fåren. På vårt ränne ligger nu ca 800 kilo, vi behöver nästan lika mycket till… priset på hö blir inte roligt i år.  Jag passade på att köra med släp för första gången, det var kul men svårt att backa. Övning ger dock färdighet. När vi kört in allt hö hade klockan blivit över elva på kvällen och vi åkte till sjön för ett nakenbad. Så skönt att bada bort allt bös och svett! Vattnet var lika varmt som på dagen-24 grader…ljuuuuvligt!

I går vaknade vi motvilligt, trötta och slöa, men fick fart och tog bilen till lidköping igen. Vi var medbjudna ut med Anna och Gustavs nya(urgamla) båt. Vänerns skärgård är alldeles underbar! Vi låg på en pytteliten ö och var helt i fred, gott för hundarna som badade och sprang fria. Kråka badade nästan lika mycket som jag, hon är galen! Kastade sig i från båten när vi badade från den på öppet vatten. No fear! I dag har hon dock vattensvans så jag antar att det blev lite för mycket av det goda.

Jag fotade massor under en helt fantastisk dag, men bilderna måste kollas och redigeras först så de dröjer. Vi badade och njöt hela dagen och kom inte i land förrän halv tio på kvällen. Och inte brände vi upp oss heller.

Värmen hänger kvar trots att det just kom en åskskur.

Annonser

Responses

 1. Man FÅR vara kass på att blogga periodvis!!!
  Jag har inte varit så aktiv själv det senaste, först nu jag har lust igen:)
  Vi är på väg att ta en båttur och för att prova den nybyggda kärran.
  Låter som om ni har härliga dagar tillsammans!

 2. Bra nu vet jag vad du har hållit på med!;)
  Låter som ni mestadels har det skönt och njuter.

 3. Och jag är totalkass på att läsa bloggar…
  Tack snälla för att vi fick bo hos er och för min del var det fullt tillräckligt att bara sitta och prata med dig om hundar och livet. Härligt. Vi får se till att träffas oftare, så långt är det inte. Jag ska kanske kolla in jaktprov i närheten av er 🙂 Då får jag anledning att åka.
  Kramisar
  Tina
  ps. Skönt att katten kom tillbaka välbehållen ds


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: