Skrivet av: bacillen | tisdag 6 maj, 2008

Lägerrapport Söndag-sista dagen

Söndag

Sista dagen= gööörtrött!

Efter frukost städade vi rummen, noga så att ingen skulle få icke godkänt på städningen som förra året 😉

Så äntligen ut i spårskogen, för sista gången det här lägret. Jag gick ut ett spår själv igen. Vi har snackat en del om detta i helgen, några tycker att man absolut ska passa på att använda andra spårläggare när man har möjligheten, medans andra menar att det inte spelar så stor roll. Min uppfattning är av den senare varianten, det spelar inte så stor roll, det funkar ändå.

Nåväl, vårt spår blev 400 meter långt med 5 pinnar och godisburk, lite markskiftningar och flera vinklar. Det fick väl ligga runt en timme skulle jag tro.

Kråka spårade så bra! Bättre drag i linan så att det blev enkelt att hålla emot fint. Hon hade låg näsa och noggrant spårande. Fina vinklar, en gick hon förbi och fick vinda in, de andra klarade hon klockrent. Pinnarna är det inga tveksamheter vid, kommer hon inte rakt på dem nosar hon reda på dem. Jag var jätteglad och nöjd! Det var nog Kråkan också, vid godisburken blir hon så glad! Dessutom hade jag bollen med som vi lekte med ordentligt, det ska jag ha i fortsättningen för det älskade hon verkligen! Inte verkade hon så trött heller.

Efter lite vila i bilen gick jag en promenad med en kvinna med en ung tervhane(ja vi hade några såna blekfisar med som gäster på lägret också 😉 ) De kunde vara lösa ihop och Kråka försökte inte äta honom 😉 Han var söt och duktig på att förstå sig på bitschiga tikar, redig ”Skrutt”. Roligt för Kråka att faktiskt våga leka lite med en annan hund!

Det sista vi gjorde i skogen innan lunchen var en uppletandekorridor.

Vi vallade den i en underbar ekbacke. Ganska bred och säkert drygt fullt djup(50 meter)

I dag var jag modig och gav ingen synretning alls, hon såg mig bara promenera iväg från bilen bort på en grusväg. Jag lade ut tre föremål(inte egna) och tänkte väl skicka iaf en gång, kanske två om hon gick bra på första.

Kråka gick ut med bra fart både första, andra och tredje skicket och hade föremål med sig alla gångerna!! Jag blev påhejad av en liten entusiastisk publik att skicka tre gånger. Jag var helt överlycklig!! Nästan tårar!! Min duktiga lilla svarta pälsboll, fast det är fjärde dagen av intensiva jobbiga lägerdagar så jobbar hon bättre än någonsin! Vad säger man om det? Är det inte underbart? Jag tycker det är fullkomligt underbart!!

Tillbaka till Solhaga för sista måltiden(fniss) och lite mera städning. Så ett sista fototillfälle och sedan hemfärd!

Hemresan gick bra. Jag var görtrött sista fem milen i bilen, men vi hade allsång Kråkan och jag så det gick bra! 😀 Otroligt skönt att komma hem till man, barn och hus. Och till sötaste Bacillen förstås!

Allt som allt ett underbart läger, vi har lärt oss mycket och haft så roligt! TACK och TACK Anna och Anne!!!

Annonser

Responses

 1. Jag tycker det är toppen med långa träningsinlägg jag! 🙂 Och vad ni har jobbat och varit duktiga!! Och så roligt att hon bara blir bättre och bättre – bra betyg på träningen det 🙂

 2. Jag älskar att läsa om träning!!
  Härligt att uppletet funkade så bra!
  Vill ut poch träna jag också…

 3. Vilket kanonläger ni varit på – och så duktigt ni har tränat 🙂
  Du är så bra på att skriva så man blir sugen på att träna själv *ler*
  Längtar verkligen till vårt sök/lydnads-läger vi ska på i mitten av juli!!

 4. Vad roligt ni verkar ha haft. Kul att du kände dig nöjd med Kråka, ni är duktiga!

 5. Hej!
  Visst var lägret kul 🙂
  Du fick inga bilder på den omtalande ”tofsen”
  Ha det sålänge.

  Mvh Maria o Sauron


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: