Skrivet av: bacillen | tisdag 6 maj, 2008

Back in town och lägerrapport

Vi är förstås hemma igen; kråkan och jag. Vi har haft intensiva dagar med massor av bra träning. Jag har tagit en drös med bilder som ska sorteras och redigeras. Jag har också skrivit dagbok under lägret för att komma ihåg allt vi gjort, vet inte om det är smart att lägga ut de inläggen här, de är ganska långa….

Men jag provar, de som vet att de inte gillar långa blogginlägg om bara hundträning kan ju hoppa över…

Torsdag

Lång resa, men vad härligt det är att köra bil! Jag blir fortfarande glad och upprymd över att köra bilen! Det regnade väldigt hela resan och visst, då blir det ju lite jobbigare att köra motorväg men mest går det bra tycker jag.

När vi kom fram fick Kråka hälsa på gammelmatte Anne, Kråka känner igen henne men är ju alltid ganska sval, även mot dem hon känner bra. Jag tycker faktiskt ändå att hon hälsade väldigt fint på flera okända människor när vi kom, det är kul att se när hon klarar det.

Efter ett smörgåsfika gav vi oss iväg mot spårskogarna. Bruksfolk är inte kloka, och dessutom är vi miljöbovar så det stänker! En eller högst två personer i varje bil, tio bilar på en lång rad. Platsen som var utvald som spårställe låg väldigt nära gården vi bor på, men för att komma dig fick vi köra två långa mil på grund av ån Lagan.

Vi gick en promenad med alla hundarna, och är det en speciell känsla att gå med tjugotalet hundar av samma ras, dessutom när rasen är det vackraste man kan se! Kråka är förstås den finaste av dem alla! 😉 Hon är dessutom duktig! Går ganska fint i selen och flåsdrar inte alls. Jag förstås inte varför inte fler har sele på sina hundar? Hundar som dessutom med all önskvärd tydlighet visar att de inte klarar av att gå i koppel i sådana här lägen…. Nåja, det passar inte alltid att ånga fram som den mjukisfascist jag är, utan jag får hålla tand för tunga. 😀

Jag gick ut ett kort spår till Kråkan, med tre pinnar och en kattmatsburk på slutet. Jag gick i en ledningsgata och bitvis blev det lite sumpigt, blöta skor på direkten… Jag lyckas visst alltid med det..?

Så vallades det uppletskorridorer och tränades upplet. Kråka fick synretning och sprang ut bra, första föremålet låg ganska nära och plockades direkt. Nästa skick sänkte hon tempot och gjorde lite annat efter en stund, jag gick med ut i korridoren och då kom hon i väg ut och fann ytterligare ett föremål, där gav jag mig sen och tänker att lägret har fler dagar med fler uppletanden.

Det har regnat mer eller mindre ettrigt hela tiden och efter uppletandet var jag pissevåt. Då var det dags att spåra… Selade på och släppte iväg, hon startade finfint fram till första pinnen, tog den perfekt och fortsatte. Fram till pinne nr två gick det också relativt stadigt. Sedan kom några tiotal meter där jag faktiskt inte vet vad hon gjorde, om hon spårade eller inte…jag tror nog inte hon gjorde det… Efter en liten bit kom hon dock helt rätt igen och fann en pinne. Sen var det upplopp fram till kattmatsburken, då spårade hon helt OK. På det hela taget ett bra startspår på en helg som kommer att innehålla fler spännande spårutmaningar för oss.

Kråka är så underbart duktig på att vara i vårt rum ensam, hon är alldeles lugn och tyst trots att det tutas en del i rummen runt omkring. Jag är stolt! Jag är överhuvudtaget mycket stolt över min Kråka, hon klarar sånt här så himla bra! Hon är lugn och glad och trygg. Visst, lite knas med en del folk blir det ibland, och massor knas blir det om nån hund går rakt på henne, men så länge alla ”sköter” sig , i hennes ögon, är hon en ängel. ❤

Nu sitter jag på rummet och ska snart sova. Vi har ätit god middag, druckit lite öl och snackat. Jag är dock väldigt trött och orkar inte med nåt nattsuddande, det lämnar jag åt ”tanterna”( 😉 Anne)

jaha, det var första dagen…återkommer med fler dagboksinlägg…..

Annonser

Responses

  1. Vi har kommunalt vatten, så det var inga problem.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: