Skrivet av: bacillen | söndag 30 mars, 2008

Bollus gigantus part II

Himmel vad skoj! Hundarna är helt galna i bollen och tävlar om vem som ska klättra på den, det delas ju ut kattmat ju!! Det blev lite kritiskt när Kraxet försökte tala om för Bacillen att bollen med tillhörande kattmatsutdelande husse och matte var hennes! Vi fick tala om hur reglerna var, en i taget på bollen och matte och husse bestämmer.

Att stå på bollen är inte enkelt, det skakar lite. Men hon blir allt stadigare för varje repetition. Det tog inte lång tid att shejpa henne från grodställningen hon hade det första passet(förra inlägget) till att ha raka framben till att hoppa upp och balansera. (jag stöttar förstås bollen)


”Hej Hej!” Att sitta är enklare och det hon helst väljer. Håller jag då inne med klicket jobbar hon sig upp i stå.


Viktförskjutning bakåt. Hon gör jättesöta småhopp med rumpan sittande för att hålla sig kvar på toppen av bollen när jag rullar den lite lite.


Bacillen hoppar så lätt upp på bollen att man undrar om han tjyvtränat i natt? Han har en imponerande kroppskontroll den lille. Hussen kör som synes helst ”locka&lura” för att få hunden dit han vill. Det funkar också, men jag ser en klar skillnad på hur B respektive K får en förståelse för vad det är de gör. Shejping är mer effektiv just för att hunden tänker själv. Bacillen som blir visad verkar inte tänka så mycket, han följer mer en hand med kattmat och blir matad 😉 Men rolig är han, och modig!


Sötaste balansbacillen!

Kråka kan göra klossträning med bollen också, samt gå fot med frambenen på bollen. Bara några få steg men hon strävade verkligen efter rätt position med bakdelen samt kämpade för att ha bollen under kontroll. Ska se om det går att få till det ännu bättre samt få det på bild.

Skoj träning! Hundarna verkar bli trötta. Man riktigt ser hur muskler de inte brukar använda kommer i bruk. Dessutom blir det ju huvudbry för att få sig sin eftertraktade kattmat! 😀


Svar

 1. Läckert!!!!
  Måste försöka hitta ett Rusta och köpa en lika dan 🙂
  Bacillen på bakbenen är ju bara för go…….

 2. Va duktiga hundarna är, blir också sugen på en boll. Det skulle behövas ett eget rum för alla prylar jag vill köpa åt hundarna.
  Kram
  Tina

 3. Duttiga småttisar!

 4. Så roligt ni verkar ha. Kanske snart kan starta ”Cirkus Bacillen”?

 5. Men oj vad ni jobbar snabbt framåt! Imponerad!

  Duktiga ni! 😀

 6. Vad kul det ser ut för hundarna att balansera på bollen. Men hur tåliga är dom egentligen med tanke på klorna?

 7. Jag vet inte hur tålig den är, men än så länge är det inga problem. Hundklor är inte så vassa, värre var när Kråka försökte bära den i munnen, men det gick att pumpa den hårdare så att hon inte fick grepp 😉
  Jag räknar dock inte med att den håller i evighet, den var ju billig.
  Både hundar och barn älskar den så den används flitigt 😀

 8. Destructo-Dog skulle garanterat ha ihjäl bollen innan vi kom så långt. 😦 Men det ser kul ut!

 9. och jag som trodde såna där var till för människor 😉 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: