Skrivet av: bacillen | tisdag 4 mars, 2008

ojoj vilka dagar

I bland blir det intensivt på jobbet. Det kommer in flera svårt sjuka hundar samtidigt och andra blir dåliga efter operation, allt på en gång förstås! Som praktikant har jag inget ansvar vilket är ganska skönt i såna lägen, men det ger ju också en försmak om vad arbetet kan innebära, stressen, de snabba besluten, ordningen som krävs, diciplinen…  När det därtill är en oerfaren veterinär som jobbar och ska ta besluten ställs det ännu högre krav på djursjukvårdaren, att komma med förslag och tips, samt hålla ordning på rutinerna. Tänk att jag ska stå där en dag, med det ansvaret.

En del av fallen berör mig starkare än andra. Gamla tikar med livmoderinflamation, givetvis går mina tankar till Matilda. I går kom det in en, hon lades på operationsbordet men fick avlivas där. Och lite vanskötta ömhetstörstande hundar, de myser jag lite extra med, badar och gör fina, klipper bort alla tovor… Svårt akut sjuka djur där veterinären inte hittar felen men djuret faktiskt håller på att dö framför ens ögon, det enda man kan göra är att underlätta… En liten liten hundvalp med brutet ben, djursjukhuset är ingen plats för valpar, man får göra sitt bästa för att de ska må så bra det går.

Djuren är fantastiska. Vissa måste man sticka så många gånger för att få det blod som behövs för prover eller för att få i kanylen som behövs för medicinering. Man måste rengöra sår, byta bandage, klämma urinblåsor, hålla fast för diverse undersökningar. De finner sig, en del gnäller lite, rycker lite, men de flesta finner sig i behandlingen utan protester, tillitsfulla och helt fantastiska!

Annons

Svar

  1. Du passar nog för det här alldeles ypperligt. Du har en förmåga att ”läsa av” djur.
    Kram!

  2. Det vete sjutton om jag skulle fixa det, sjuksköterska som jag är!? Är aldeles för blödig med djur av nå´n anledning.

  3. Väldigt intressant att läsa om någon på ”andra sidan” när man precis hämtat hem sin lilla vovve från sjukan! Villgotts betyg på vistelsen visar sig väl på fredag när vi skall på återbesök….

  4. När jag läser sån’t här är jag glad att jag i mycket unga år insåg att ”drömmen” om att bli veterinär inte borde förverkligas. Är också alldeles för blödig med djur.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: