Skrivet av: bacillen | lördag 9 februari, 2008

Lång hästpromenad och appellspår

Vi har varit på långtur i dag. I sällskap med Madicken, Moa och mamma Karin. Härligt att vara ute i flera timmar i det fina vädret! Vi gick en runda som nog är knappt en mil. Jag hade inte tänkt att vi skulle vara ute så länge och valde att inte ta med hundarna, det gick ju åt pepparn i onsdags….men jag fick jättedåligt samvete…det hade ju varit en underbar tur för dem! Nästa gång blir det hundar och ett kilo köttbullar! Då ska väl även Bacillen kunna uppföra sig?!

jag tycker så mycket om mamma Karin(som äger stallet), vi kommer så bra överens, lika på många vis, men också väldigt olika. Roligt med en ny bekantskap som definitivt håller på att övergå i vänskap.

När jag kom hem, lite stum i benen, hade min älskade make tillika världens bäste husse lagt ett rejält spår till Kråka på ett fält. Det var bara att sela på.

Hon startade bra fram till första pinnen, men sedan tramsade hon, stod still och spanade och spårade himla dåligt helt enkelt….vi hafsade oss igenom första vinkeln och kom sedan helfel, men jag råkade få syn på andra pinnen och gick med Kråka så att vi kom ovanför den och då spårade hon fram till den. Jag funderade på att bryta, hon verkade totalt ofokuserad….men fortsatte ändå. Bra beslut, för något hände, hon började spåra bättre och bättre…la till och med lite tryck i linan. Vinkel nummer två var svår, låg nära gården med kossor och traktorer att spanan på..men hon släppte det ganska fort och fortsatte spåra! Resten gick nära gård och hus och det var svårt! Men hon jobbade bra ändå, skönt att se!

När spåret var klart och kraxet var färdigbelönad och avselad fick hon springa fritt. Hon valde då att komma till mig och gå fot! Hon brukar kuta som en idiot och vara galen. Nu gick hon kanonfot och fick köttbullar i stället!! Snygg position, bra svängar och halter. Helomvändning med totalt fokus och följ. Underbara hund!

I kväll är det melodifestival Weeeiiii!!

Annons

Svar

  1. Låter som en heldag! Vad kul! 🙂

  2. Härligt! Häftigt är det hunden verkligen väljer att vara hos en.
    Trevlig lördag!

  3. Duktig husse! Hejja melodifestivalen….!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: