Skrivet av: bacillen | söndag 11 november, 2007

Dagens körtur och en massa tjafs….

jag åkte till stallet idag fylld av jobbiga känslor.

Vi har haft en dust med en förälder till en kompis till J. Det började med att hon ringde hem till oss sent på fredagskvällen(barnen var då på skoldisco och G och jag var i stockholm, mamma var barnvakt) och mycket mycket upprörd berättade att J hade knuffat hennes son samt retats. Hon hotade med anmälan… vart framgick inte riktigt… Mamma svarade som det var, att vi var i stockholm men att hon skulle hälsa oss och att vi då skulle höra av oss när vi kom hem. Människan slängde luren i örat på mamma. Efter tio minuter ringde hon igen, ännu argare och krävde att få vårt mobilnummer, vilket förstås inte mamma gjorde. Då skrek hon om anmälan igen upprepade gånger och slängde luren i örat på mamma igen. Mamma blev förskräckt förstås och ringde upp mig så jag fick veta.

Så kom vi hem i går kväll. Jag hann bara prata lite med J innan han somnade. I förmiddags..ja morse för mig för jag sov….kom hon så hem hit med både sitt eget barn samt en pojk som var ”vittne”. Hon ville nu att vi skulle reda ut detta en gång för alla(tilläggas ska ju att hon har ringt ett par gånger under hösten då det varit lite tjafs mellan pojkarna, däremellan leker de ofta och är bra polare) Jag var inte världens mest välkomnande till denna session, och utstrålade nog denna motvilja. Jag hade faktiskt velat bli tillfrågad och förvberedd….i alla fall slutade det med att hon blev görarg och tog pojkarna och stormade ut…dessförinnan hade vi fått höra, knappast överaskande, hur båda dessa pojkar helt plötsligt inte gick på hennes linje längre utan höll med J om att de båda hade vart med på buset som sedan hade utvecklats till ett bråk dem emellan. Efter en stund ringde jag upp henne för jag ville höra hennes förklaring kring hotet om anmälan. Det var polisen och socialnämnden hon skulle anmäla till. Hon förklarade att jag hade fel i hur jag hanterade detta och att hon missbedömt mig… Hon gapade och skällde en del men efter mycket om och men kanske vi kom till nån sorts förståelse för våra lika sätt att hantera sådana här saker. Mycket arg blir jag förstås när jag blir anklagad för att inte bry mig! Hon påstod att jag ville strunta i att pojkarna bråkar och inget kan vara längre från sanningen…vi har bara inte samma sätt att försöka lösa det. Det tråkigaste av allt är ju att detta faller tillbaka på killarna och deras relation, både till varandra men också till andra….

Nå, till körningen då.

Jag var ledsen och arg när jag kom till stallet….och stallet och hästarna brukar ha en renande och tröstande effekt på mig. I dag funkade det inte helt….men hjälpligt.

Bianca skötte sig bättre, stack inte utan travade bra. Duktig skruttponny!

Hundarna var med båda två, vilket medförde lite stiss, Bacillen är ju inte van ännu….men han förstod reglerna ganska fort och fick åka med i vagnen då vi var på trafikerad väg.

Angående Kråkas jakt så kallade jag in henne från rusning ut på ett fält med fåglar, hon tvärvände! Fick springa ”här” bredvid vagnen en stund och fick sedan varsågod att rusa…..När hon kom ut på fältet igen flaxade några fåglar upp men hon ignorerade dem och då belönade jag med en inkallning i full fart! Det känns härligt att löslydnaden sitter så bra trots allt!!  Världens bästa kråka!!

Nu ska jag försöka hitta ett bättre humör…jag behöver träna mig på att inte bli kvar i trista sinnesstämningar utan släppa och gå vidare…..

jag vet vem jag hade velat tala med detta om, en person som brukade lyssna och komma med bra tankar…hon är nog tyvärr inte tillgänglig längre…synd 😦  Mystiskt va!


Responses

 1. Tur att du har andra som kan lyssna. Kram!

 2. Kram! Jag hoppas att allt löser sig till det bästa. Jag är verkligen avis på dig vad gäller Kråkas löslydnad.

 3. Usch så trist, bråk och tjafs är väl det värsta som finns.
  Hoppas du har nå´n annan att prata med.
  Avis på din lydnad på Kråka, kan jag skicka över Soya??
  Kram

 4. Klart man blir arg och ledsen när nån ”attackerar” ens barn, och säger att man inte bryr sej, har full förståelse för din rekation, jag är likadan.
  Tråkigt att din lyssnare ”försvunnit”, men du vi är fler som kan/vill stötta dej, det VET du, eller jag hoppas att du vet iaf.
  KRAMAR i mängder

 5. En kram kommer här – det låter väldigt jobbigt 😦

  Kråka är däremot allt annat än jobbig nu låter det som. Duktiga tjej!

 6. Härligt med Kråkas fågeljakt. Underbart när poletten trillar ner.

  Angående besvärliga mammor så kan jag inte annat än skicka en kram till tröst. Världen är full av idioter. Hur ska barnen kunna hålla sams med sådana förebilder.
  Tina

 7. Nämen herregud! Vilken människa. hoppas hon lugnar ner sig. Kram på er!

 8. Jaa, jag kan ju inte låta bli att kommentera….Tänk om folk kunde ta det lite lugnt ibland och lägga fram saker annorlunda. Man kan ju till exempel ta kontakt och tala om vad man har för problem och be om hjälp att lösa problemet. Dessutom är det alldeles FÖRBJUDET att som vuxen stå och häva ur sig skit när barn ser/hör på!!! Du får helt enkelt konstatera att denna stackars människa måste må helt otroligt dåligt eftersom hon beter sig på detta vis och förklara för din underbare son att människor reagerar på olika sätt kanske beroende på att de inte mår så bra själva. Kan de inte behärska sig så är det vi vuxna som får ta konflikterna och INTE barnen!! Däremot så kan man sätta sig ner med ungarna och prata om vad som hänt och hur man skall göra för att det inte skall upprepas( om det nu var så allvarligt? min erfarenhet är att vi vuxna ofta feltolkar och felvärderar barnens konflikter).
  Jag har också fått en människa på mig idag, en kollega som är arg på allt och alla och du vet hur myckat jag hatar när människor ironiserar och skämtar på andras bekostnad. Dessutom så kränkte hon personen ifråga inför oss andra och då kunde jag naturligtvis inte hålla tyst;-) Vet inte om hon ens är värd att reta upp sig på, mår bättre när jag slipper tänka på såna människor så jag funderar på om jag skall låtsas att hon ofinns? Precis som Findus köttbulle du vet! Tusen kramar


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: